Atac armat în Paris. Indivizi înarmaţi au luat OSTATICI într-un centru comercial. Oamenii au fost eliberaţi

Atac armat în Paris. Indivizi înarmați au luat 10 ostatici într-un centru comercial din vestul Parisului. Ulterior, s-a aflat că oamenii au reuşit să

13 iul. 2015, 08:07

UPDATE 12:33 Cei 18 angajaţi ai centrului comercial au fost eliberaţi de către poliţiştii sosiţi la locul atacului. Nicio persoană nu a fost rănită

UPDATE 12:30 Aproximativ 18 angajaţi ai magazinelor atacate de doi sau trei indivizi înarmaţi au reuşit să se ascundă de agresori într-o cantină din centrul comercial, pe care au baricadat-o. 

Circa 10 persoane sunt ținute ostatice de către indivizi înarmați într-un centru comercial din Villeneuve-la-Garenne, din vestul Parisului, informează luni Le Figaro, care citează surse din poliție.

Atacatorii au intrat în magazin luni dimineaţa, la ora 06:30, ora locală. Erau doi sau trei agresori  înarmaţi şi au luat ostatici „aproximativ zece persoane care se aflau în interiorul magazinului”, a informat surse din poliţie.

„Către ora 6:30, doi sau trei bandiţi înarmaţi au intrat în magazinul Primark, aparent într-o tentativă de furt armat”, au precizat aceleaşi surse. Efectivele Rais au fost trimise la faţa locului. Potrivit primelor date ale anchetei, un angajat al magazinului „a trimis către ora 7:00 un mesaj scris prin telefon unui prieten al său, spunându-i că el şi alţi oameni au fost luaţi ostatici de nişte oameni înarmaţi”, potrivit lefigaro.fr.

Traficul a fost interzis, luni, în zona atacului asupra centrului comercial Quartz, din suburbia pariziană. În acest stadiu, niciun element nu duce la ipoteza că ar fi vorba despre un atac terorist în genul celor comise de islamişti. Mazazinele din zona atacată au tras, preventiv, grilajele de protecţie.