Atac armat în SUA: Mai multe persoane împușcate într-un magazin din Texas. O persoană a murit

Atac armat în Statele Unite ale Americii! Mai multe persoane au fost împușcate în timp ce se aflau într-un magazin de mobilă din Texas. Un om a murit.

09 apr. 2021, 09:25
Atac armat în SUA: Mai multe persoane împușcate într-un magazin din Texas. O persoană a murit

O persoanădin SUA şi-a pierdut viaţa joi şi alte câteva au fost rănite, dintre care patru grav, într-un atac armat într-un magazin de mobilă din statul american Texas, a anunţat poliţia locală.

Presupusul suspect a fost arestat. Oamenii legii cred că e vorba despre un angajat al magazinului. Motivaţiile sale rămân necunoscute deocamdată.

„În jurul orelor 14:30 (19.30 GMT) am fost informaţi despre un atac armat, agenţii au intervenit şi au găsit mai multe victime la faţa locului”, a declarat Jason James, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Bryan, oraş situat între Houston şi Dallas.

O persoană a murit, a spus el. De asemenea, cinci persoane au fost rănite, dintre care patru grav, care au fost internate în spital, conform CNN.

Incidentul a avut loc la doar câteva ore după ce președintele SUA, Joe Biden, a anunțat o serie de măsuri pentru limitarea armelor de foc în SUA, unde atacurile au devenit tot mai dese.

Bărbatul de 27 de ani a fost luat în custodia polițiștilor din Texas, de la Departamentul de Siguranță Publică, și a fost acuzat de crimă.

Acesta a folosit un pistol de mână și a acționat de unul singur.

Ce au spus ceilalți angajați

Amelia Rodriguez, o angajată a companiei Kent Moore Cabinets, picta alături de un coleg când a auzit mai multe împușcături.

„Am început să merg să văd ce se întâmplă, iar cineva m-a apucat de mână și mi-a spus: Nu, trebuie să fugim”, a povestit ea.

Amelia și colegii au fugit în afara clădirii, dar apoi au realizat că bărbatul înarmat era tot afară, așa că o parte din ei s-au întors înapoi înăutru.

Angajata a mărturisit că e foarte norocoasă pentru că a scăpat cu viață. „Cred că sunt norocoasă și binecuvântată să vorbesc cu voi în acest moment. Sunt încă în șoc pentru că trăim într-o comunitate foarte pașnică”, a adăugat ea.

Reprezentanții companiei s-au declarat „devastați” de efectele acestui incident. „Vrem să mulțumim oamenilor legii și personalului de urgență care a acționat foarte revede. Colaborăm cu trupele legii în timpul investigațiilor acestei crime oribile”.

Citește și Carnagiu în SUA. Un fost star din NFL A ucis cinci persoane, între care un medic cunoscut și doi minori

Citește și Italia primește din iunie turiștii vaccinați anti-Covid. Anunţul premierului Mario Draghi