Italia primește din iunie turiștii vaccinați anti-Covid. Anunţul premierului Mario Draghi

Prim-ministrul italian Mario Draghi a declarat joi seară, într-o conferinţă de presă, că Executivul de la Roma este gata să redeschidă economia de la începutul lunii iunie sau chiar mai devreme şi că turiştii care vor sosi în Italia trebuie să prezinte un certificat ori paşaport de vaccinare anti-Covid.

09 apr. 2021, 08:58
Italia primește din iunie turiștii vaccinați anti-Covid. Anunţul premierului Mario Draghi

Mario Draghi a declarat că Italia trebuie să se concentreze pe vaccinarea 100% a vârstnicilor şi a persoanelor vulnerabile pentru ca activitatea economică a ţării să poată fi reluată rapid.

El s-a arătat încrezător, în ciuda unei încetiniri a administrării vaccinurilor anti-Covid în timpul sărbătorilor pascale şi din cauza unor întârzieri în primirea dozelor, că Italia îşi va atinge obiectivul de 500.000 de doze administrate zilnic până la finalul lunii aprilie. Astfel, va fi posibil ca până la finalul lunii septembrie 80% din populaţie să fie vaccinată.

Există posibilitatea unei cooperări între ţările mediteraneene: Italia are multe de învăţat de la Grecia şi Spania. Trebuie să acţionăm imediat pentru a primi turiştii vaccinaţi”.

Citește și Veste proastă pentru românii care călătoresc în Italia. Măsura carantinării a fost prelungită până pe 30 aprilie

El a subliniat că aceste două ţări se pregătesc pentru revenirea turiştilor după ce restricţiile de călătorie impuse în pandemie.

Şi Italia face deja planuri pentru a primi turiştii străini, începând cu cei care au certificate care să ateste vaccinarea împotriva Covid-19. Ministrul italian al Turismului speră să promoveze unele dintre insulele mici ale ţării, precum Capri, ca „libere de Covid”, pentru a-i încuraja pe turişti să revină.

Massimo Garavaglia a declarat pentru La7: „2 iunie este sărbătoare naţională şi acela poate fi momentul pentru redeschiderea turismului”.

Citește și Italia duce vaccinarea în biserici şi muzee. Campanie agresivă de imunizare, în toată peninsula

Italia a raportat joi 487 de decese legate de coronavirus faţă de 627 cu o zi înainte, a anunţat Ministerul Sănătăţii, în timp ce numărul de infecţii a crescut la 17.221 de la 13.708 în ziua precedentă. Italia a înregistrat 112.861 de decese legate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei, în februarie anul trecut, fiind al doilea cel mai mare bilanţ în Europa după Marea Britanie şi al şaptelea cel mai mare din lume. Până în prezent, ţara a raportat 3,72 de milioane de cazuri.

Numărul pacienţilor spitalizaţi cu COVID-19 – cu excepţia celor din terapie intensivă – era joi de 28.851, în scădere de la 29.316, cu o zi înainte.

Au existat 259 de noi internări în unităţile de terapie intensivă, faţă de 276 miercuri. Numărul total al pacienţilor de la terapie intensivă a scăzut uşor la 3.663 faţă de 3.683.

Aproximativ 362.162 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate cu o zi înainte, comparativ cu un precedent de 339.939, a precizat Ministerul Sănătăţii.