Atac armat în SUA, un necunoscut a deschis focul în trafic

Două persoane au fost ucise şi alte două au fost grav rănite miercuri după-amiază în Seattle, într-un moment de vârf al traficului, de un atacator care a deschis focul asupra a două automobile şi a unui autobuz, provocând ulterior o tamponare în momentul în care a încercat să fugă într-o maşină furată, informează joi Reuters.

RomaniaTV.net
28 mart. 2019, 04:10
Atac armat în SUA, un necunoscut a deschis focul în trafic

Incidentul s-a produs într-un cartier din nord-estul oraşului, când suspectul s-a apropiat de o femeie aflată la volanul unei maşini dintr-o intersecţie şi a împuşcat-o, după care a mers pe stradă şi a tras în direcţia unui autobuz, potrivit informaţiilor furnizate de poliţie.

Şoferul autobuzului a fost atins de gloanţe dar a reuşit să întoarcă autobuzul şi să se îndepărtează de atacator. Suspectul s-a îndreptat apoi spre un al doilea autovehicul, o Toyota Prius şi a deschis focul, ucigând şoferul.

Până la sosirea poliţiei, atacatorul s-a suit în Prius şi a accelerat ciocnindu-se de o maşină din trafic. În urma coliziunii, şoferul acesteia şi-a pierdut viaţa. Ofiţerii de poliţie l-au urmărit şi au reuşit să-l aresteze pe atacator.

Autorităţile nu au oferit imediat o explicaţie în privinţa motivaţiei împuşcăturilor sau a armei folosite.

Suspectul neidentificat a fost condus la spital, unde a rămas sub pază în timp ce a fost tratat de răni care nu îi pun în pericol viaţa.

Niciuna din victime, ambii bărbaţi, nu a fost identificată imediat.

Deşi rănit în piept, şoferul autobuzului a reuşit să se deplaseze până la o targă pentru a fi transportat de paramedici la spital, potrivit ziarului Seattle Times.