ATAC ARMAT în SUA: Un tânăr a deschis focul într-un campus universitar

Cel puţin patru persoane au fost rănite, una se pare mortal, de focuri de armă în campusul universităţii din Seattle, au anunţat joi pompierii şi poliţia, relatează AFP.

06 iun. 2014, 03:21
ATAC ARMAT în SUA: Un tânăr a deschis focul într-un campus universitar

Unul dintre răniţii în atacul armat din campusul universităţii din Seattle a murit, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a unui spital local, potrivit AFP.

Unul dintre ceilalţi trei răniţi se află de asemenea între viaţă şi moarte după atacul din campusul Seattle Pacific University. Atacatorul a fost reţinut de poliţie, care a infirmat informaţiile vehiculate de mass-media că ar mai fi existat un atacator înarmat.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Seattle, Chris Fowler, a povestit cum a fost reţinut atacatorul după ce a deschis focul într-una din sălile universităţii.

După ce a tras asupra mai multor persoane cu o armă cu pompă, atacatorul a încercat să-şi reîncarce arma, iar atunci un student aflat în apropierea clădirii a intrat şi a reuşit să-l doboare la pământ, a relatat purtătorul de cuvânt.

‘Odată ajuns la sol, ceilalţi studenţi au sărit şi l-au imobilizat pe atacator până la sosirea poliţiei’, a mai spus Fowler.

Atacul armat are loc la mai puţin de două săptămâni după ce un tânăr de 22 de ani, instabil psihic, a deschis focul într-un campus din Santa Barbara, statul California. El a ucis şase persoane iar apoi s-a sinucis.