ATAC ARMAT în Turcia, soldat cu trei morţi

Trei persoane - doi soldați turci și un civil - au murit sâmbătă în urma unui atac cu mașină-capcană comis de militanții kurzi în sud-estul Turciei.

RomaniaTV.net
09 iul. 2016, 15:20
ATAC ARMAT în Turcia, soldat cu trei morţi

Alte zece persoane au fost rănite în acest atac asupra unui post al jandarmeriei turce din satul Cevizpinar, situat în provincia Mardin, frontalieră cu Siria.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) organizează aproape zilnic atacuri în sud-estul Turciei.

După mai bine de doi ani de armistițiu, conflictul kurd a reizbucnit în iulie trecut, ceea ce a marcat sfârșitul negocierilor de pace angajate în 2012 de guvernul de la Ankara cu PKK pentru a pune capăt disputei armate soldate cu 400.000 de morți din 1984.

Armata turcă a indicat că a lichidat vineri 17 membri ai PKK la Semdinli, în provincia Hakkari, alți doi militanți kurzi fiind uciși la Baskale, în provincia Van.

PKK a revendicat în iunie un atentat cu bombă care a ucis șase persoane în fața unei secții de poliție din Midyat, localitate situată în provincia Mardin.

Șoimii Libertății Kurdistanului (TAK), o grupare desprinsă din PKK, a revendicat la rândul său un atentat cu mașină-capcană comis în iunie în centrul metropolei Istanbul și soldat cu 11 morți, printre care șase polițiști.