ATAC ARMAT la Baton Rouge. Autorul şi-a planificat crimele asupra poliţiştilor

Veteranul războiului din Irak care a împușcat șase polițiști la Baton Rouge i-a avut ca țintă pe respectivii ofițeri într-o ambuscadă calculată cu brutalitate, au declarat luni oficiali, amplificând investigația asupra celui de-al doilea atac cu armă rasist asupra forțelor de ordine din SUA în această lună.

RomaniaTV.net
19 iul. 2016, 09:40
ATAC ARMAT la Baton Rouge. Autorul şi-a planificat crimele asupra poliţiştilor

Trei polițiști au fost uciși și trei răniți, dintre care unul grav, în atacul în care Gavin Eugene Long, fost sergent al U.S. Marine Corps, a deschis focul duminică dimineață asupra poliției care venise să intervină după un apel conform căruia un atacator îmbrăcat complet în negru merge pe o stradă din capitala statului Louisiana.

Conform poliției, în înregistrările video se vede cum suspectul în vârstă de 29 de ani atacă direct polițiști, trecând pe lângă civilii care îi ieșeau în cale.

Carnagiul a fost oprit în mai puțin de 10 minute, când Long, afiliat unei ramuri afro-americane a mișcării antiguvernamentale Sovereign Citizen, a fost împușcat mortal de un lunetist SWAT, care a tras dintr-o poziție aflată la circa 90 de metri distanță.

Poliția consideră că Long, înarmat cu două puști și un pistol, voia să pătrundă în sediul Departamentului de Poliție din Baton Rouge, aflat în apropiere, pentru a-și continua atacul.

„Nu există niciun dubiu că acești ofițeri au fost luați intenționat drept țintă și asasinați”, a spus șeful poliției din Louisiana, colonelul Mike Edmonson, într-o conferință de presă. „A fost un act calculat împotriva celor care acționează pentru a proteja comunitatea în fiecare zi”, a adăugat el.

„Nu am nicio îndoială că se îndrepta spre sediul nostru și urma să mai ucidă”, a afirmat și șeful poliției din Baton Rouge, Cal Dabadie.

Baton Rouge a fost scena a numeroase manifestații împotriva violențelor poliției după moartea unui vânzător ambulant de culoare, Alton Sterling, ucis de un polițist la începutul lunii iulie.

În cursul uneia dintre numeroasele manifestații organizate în SUA pentru a denunța violențele poliției, un individ a ucis cinci polițiști la Dallas la 7 iulie, înainte de a fi împușcat mortal de forțele de ordine.