Atac armat la o universitate din Kenya: cel puţin 70 de studenţi au fost ucişi

Cel puțin 70 de studenți au fost uciși și 79 de persoane au fost rănite în atacul armat împotriva Universității kenyene din Garissa (est) comis joi de islamiști somalezi shebab, a anunț a anunțat ministrul de interne kenyan Joseph Nkaissery.

14 oct. 2011, 17:26
Atac armat la o universitate din Kenya: cel puţin 70 de studenţi au fost ucişi

‘Am pierdut multe vieți, numărul lor nu este în totalitate confirmat, însă este vorba despre circa 70 de studenți’, a afirmat Joseph Nkaissery la Garissa, un oraș din estul Kenyei situat la 150 kilometri de frontiera somaleză, precizând că bilanțul este provizoriu.

Totodată, ‘79 de persoane au fost rănite, dintre care nouă sunt în stare critică’, a spus ministrul, la 13 ore după începerea atacului, afirmând că ‘500 de studenți au fost salvați’.

‘90% din amenințare a fost eliminată, patru teroriști au fost uciși, însă numărul exact al teroriștilor nu a fost stabilit’, a mai spus ministrul, arătându-se prudent cu privire la eventuala prezență a unor atacatori în interiorul clădirii.

‘Atacatorii au intrat în forță în universitatea din Garissa, au deschis focul asupra paznicilor care supravegheau intrarea, în jurul orei 05.30 (02.30 GMT) în această dimineață, ‘după care au ‘tras la întâmplare în interiorul campusului’, a explicat șeful poliției kenyene Joseph Boinnet, potrivit unui comunicat. Un martor a declarat că a văzut corpurile neînsuflețite a doi paznici uciși la intrarea în acest campus, în care locuiesc numeroși studenți.

Garissa, oraș cu 120.000 de locuitori situat la 140 kilometri de granița cu Somalia, a fost ținta grupării islamiste somaleze Al-Shabab, care a comis o serie de atacuri în Kenya ca urmare a participării acestei țări la contingentul Uniunii Africane care ajută Somalia să lupte împotriva grupării, menționează DPA. Cel mai grav atac comis de Al-Shabab, în septembrie 2013, la un centrul comercial din Nairobi, s-a soldat cu cel puțin 67 de morți.


loading...