Atac ARMAT la un liceu din Canada soldat cu morţi şi răniţi. A fost ucisă şi fiica Primarului GALERIE FOTO

Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar două sunt în stare critică după ce un bărbat a deschis focul în propria lui locuionţă şi la un liceu din Canada. Printre persoanele ucise se numără şi fiica primarului comunităţii La Loche.

RomaniaTV.net
23 ian. 2016, 09:12

În atacul de la liceu se numără şi fiica primarului din La Loche, Marie, care era profesoară în această instituţie de învăţământ. Printre victime se numără, de asemenea, cei doi fraţi ai autorului atacului. Ei au fost primii care au căzut victime agresorului.

„Sunt foarte trist, a  spus primarul. Marie, în vîrstă de 23 de ani, era singurul lui copil. „După ce şi-a împuşcat doi fraţi mai mici decât el, agresorul sa dus la şcoală, unde a împuşcat mortal un profesor şi o fată”, care era chiar fiica primarului şi, totodată, singurul lui copil. „Patru persoane au murit în total”, a anunţat primarul.

Patru persoane au fost declarate moarte, deşi, la început, se vorbea despre cinci morţi. Agresorul a fost arestat. De asemenea, mai multe persoane au fost rănite.

Tragedia s-a produs în localitatea canadiană La Loche, în comunitatea Saskatchewan, la 600 de kilometri nord de oraşul Saskatoon, unde locuiesc mulţi amerindieni. În Şcoala Comunităţii de amerindieni La Loche învaţă aproximativ 900 de elevi.

Agresorul şi-a împuşcat mortal incusiv doi fraţi, apoi a atacat elevii din liceu. El este un fost elev al şcolii.

Bărbatul a fost arestat, iar elevii au fost evacuaţi în siguranţă din liceu şi transferaţi într-un alt loc.

La Loche, în stare de şoc

Prezent la Forumul Economic de la Davos, premierul canadian Justin Trudeau a informat despre tragedia din ţara lui , spunând că împuşcăturile sunt „cel mai negru coşmar al fiecăruia dintre părinţii” celor atacaţi. 
„Ţara noastră are inima rănită. Suntem uniţi şi alături de locuitorii din La Loche”, a mai spus Trudeau.

Micuţa comunitate La Loch, unde s-a produs tragedia, se află în stare de şoc.”Cuvintele nu pot exprima şocul şi oroarea pe care le-am trăit după evenimentele de astăzi (vineri, n.r.) în La Loche”, a declarat primarul regiunii Saskatchewan. „Gândurile şi rugăciunile mele merg către victime, către familiile şi prietenii lor şi către toţi membrii comunităţii”, a adaugat el.

Comunitatea din La Loche numără aproximativ 3.000 de membri.