Atac armat la un liceu din SUA. Cel puţin zece morţi. Autorul atacului a fost capturat. Reacţia lui Trump UPDATE

Cel puţin zece persoane au murit în urma unui atac armat produs vineri la un liceu din statul american Texas, informează CNN. Printre răniţi se află şi doi poliţişti. 

RomaniaTV.net
18 mai 2018, 15:27

UPDATE Un oficial al poliţiei a anunţat că 10 persoane au murit în atacul de la liceul din Santa Fe, din statul american Texas, fiind vorba despre nouă elevi şi un professor. Printre răniţi se află şi doi poliţişti. Poliţia a comunicat că a găsit dispozitive explozibile în liceul din Santa Fe, în care un atacator, care ar fi elev al instituţiei de învăţământ, a ucis persoane. De asemenea, astfel de dispozitive au fost găsite şi în zone din apropierea liceului.

Şeful poliţiei din Santa Fe, Jeff Powell, a avertizat cetăţenii să fie atenţi la obiectele care par să nu fie la locul lor.

Districtul şcolar din Santa Fe a informat că numărul morţilor este sub 10, însă nu va oferi mai multe detalii până când nu se va putea confirma un număr.

Un reporter local informează că un echipaj de dezamorsare a bombelor se află la un imobil situat la 4 kilometri de liceu.

Donald Trump: Informaţiile preliminare nu arată bine

Preşedintele american Donald Trump şi vicepreşedintele Mike Pence au fost informaţi despre atacul armat de la un liceu din Texas, soldat, conform rapoartelor, cu mai multe decese, scrie Politico.

„Un atac armat la o şcoală din Texas. Informaţiile preliminare nu arată bine. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi!”, a afirmat Trump pe Twitter.

La un eveniment despre reforma închisorilor, Pence şi ginerele lui Trump, Jared Kushner, şi-au arătat solidaritatea cu victimele.

„Eu şi preşedintele am fost informaţi. Vom continua să monitorizăm situaţia şi vom pune la dispoziţie echipajelor de urgenţă şi oficialilor şcolii toate resursele federale”, a declarat Mike Pence.

„Vreau să transmit gândurile şi rugăciunile noastre oamenilor din Santa Fe”, a afirmat Kushner.

_____________

Un individ a deschis focul vineri în Liceul din Santa Fe, situat în apropierea oraşului texan Galveston.

Presupusul autor al atacului a fost reţinut, a declarat Cris Richardson, directorul adjunct al instituţiei de învăţământ.

„Am trimis efective pentru a ajuta Poliţia din Santa Fe să facă faţă unui incident cu victime multiple la un liceu. Incidentul armat s-a încheiat, iar răniţii beneficiază de asistenţă medicală”, a comunicat Poliţia din Texas, potrivit postului Fox News.