Atac armat soldat cu 14 morţi şi 50 de răniţi în Colorado, la premiera Batman VEZI LIVE

Un incident armat s-a produs la premiera unui film din seria Batman, la un cinematograf din Denver, din statul Colorado. Cel puţin 14 persoane au fost împuşcate mortal şi alte 50 sunt rănite. Unii dintre martori susţin că ar fi vorba despre doi atacatori.   

RomaniaTV.net
20 iul. 2012, 08:39

Paisprezece persoane au fost împuşcate mortal la premiera filmului The Dark Knight Rises din seria Batman, în Denver, Colorado, în Statele Unite, relatează Sky News.

Potrivit NBC News, incidentul s-a produs într-un cinematograf din Aurora, o suburbie din Denver, şi a provocat şi rănirea a zeci de persoane. Surse diferite au afirmat că numărul răniţilor între 20 şi 50. Potrivit poliţiei din Denver, un suspect a fost reţinut.

Potrivit site-ului aceluiaşi post de televiziune, postul de radio local KOA a informat că un bărbat mascat, aparent cu o mască de gaze – a deschis focul în cinematograful din mall-ul unde se difuza premiera, împuşcând mortal cel puţin zece persoane. Bărbatul a aruncat şi o bombă cu gaze lacrimogene.

Martori citaţi de publicaţia britanică The Telegraph au relatat că au văzut oameni fugind speriaţi şi strigând în sala de cinematograf. Criminalul a deschis focul asupra spectatorilor după o jumătate de oră după ce premiera filmului „The Dark Knight Rises „începuse şi aruncase în sala plină de spectatori şi bomba cu gaze lacrimogene, aproape simultan cu împuşcăturile.

Mulţi dintre cei aflaţi în sală nu şi-au dat seama imediat că este vorba despre un atac armat, ei crezând că toate acestea făceau parte din scenariul filmului.

Poliţia a înconjurat zona, iar echipele de salvare au acordat primul ajutor răniţilor, între care mulţi au fost transportaţi la spital. Unii răniţi nici nu au mai aşteptat să vină salvările şi au plecat cu maşinile lor către diferite spitale. De asemenea, la locul atacului a fost instalat un cort de prim ajutor.

Au fost aduşi şi câini detectivi de bombe, cu care poliţiştii au inspectat zona, căutând eventuale alte dispozitive explozive.

Potrivit Sky News, ar fi fost doi atacatori înarmaţi, cel de-al doilea suspect fiind căutat de poliţie.