Atac armat soldat cu morţi şi răniţi la o universitate din California

Șapte persoane au murit și mai multe au fost rănite, luni, în urma unui atac armat la o universitate creștină din Oakland, California, notează Reuters. Polițiștii au reușit să-l prindă pe suspect, la câțiva kilometri depărtare. Presupusul autor al atacului armat este un cetăţean coreean în vârstă de 43 de ani, informează AFP.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 20:14
Atac armat soldat cu morţi şi răniţi la o universitate din California

Şeful poliţiei din Oakland, Howard Jordan, a precizat că suspectul, One Goh, s-a predat autorităţilor din oraşul vecin Alameda după atacul comis.

„Suspectul, care pare a fi un locuitor din Oakland, s-a predat ofiţerilor de poliţie din Alameda. (…) Este un cetăţean coreean”, a adăugat Jordan.

One Goh a fost reţinut la circa 8 kilometri de colegiu, în apropierea unui supermarket, potrivit presei locale. Postul de televiziune CNN a informat că el le-a spus personalului şi clienţilor din magazin că tocmai a comis un atac armat.

În total, zece persoane au fost împuşcate. Cinci au fost declarate decedate la faţa locului, iar alte două au murit la spital. Mai multe persoane au fost găsite ascunse în sălile de clasă ale colegiului frecventat în mare parte de studenţi ai comunităţii catolice sud-coreene.

Fondatorul universității, pastorul Jong Kim, a povestit unui cotidian american că suspectul a frecventat cursurile respectivei instituții de învățământ. Kim spune că a auzit în jur de 30 de focuri de armă.

În urmă cu o lună, un elev din Ohio a deschis focul în cantina liceului în care învăța. Incidentul s-a soldat cu trei morți, fiind cel mai violent atac armat petrecut într-un liceu american în ultimii șase ani.

 

 


loading...