ATAC CHIMIC IN SIRIA. Erdogan: Îi blestem pe cei care au comis acest masacru. Indiferent cine ar fi, vor plăti un mare preţ

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a avertizat, marţi, că cei care au comis presupusul atac chimic din oraşul sirian Douma vor plăti ”un preţ mare”, adăugând că Turcia va continua să lupte împotriva teroriştilor din regiune.

RomaniaTV.net
10 apr. 2018, 11:10
ATAC CHIMIC IN SIRIA. Erdogan: Îi blestem pe cei care au comis acest masacru. Indiferent cine ar fi, vor plăti un mare preţ

Declaraţiile preşedintelui turc vin în contextul în care o serie de organizaţii umanitare şi mai mulţi medici susţin că minimum 70 de persoane au murit prin asfixiere şi alte câteva sute prezintă simptome precum convulsii şi salivă abundentă (spume la gură), specifice pentru expunerea la substanţe neurotoxice sau clor, informează Mediafax.

Potrivit unor surse de la faţa locului, ar fi fost folosit un dispozitiv de tip bombă-butoi cu gaz sarin, care a fost aruncat dintr-un elicopter. Oraşul sirian Douma este ultima redută a grupării insurgente Jaish al-Islam din regiunea Ghuta de Est, iar forţele regimului sirian au efectuat mai multe bombardamente în zonă.

Citeşte şi Rusia avertizează Washingtonul: vor exista „repercusiuni grave” dacă SUA atacă Siria

”Îi blestem pe cei care au comis acest masacru. Indiferent cine ar fi, vor plăti un mare preţ. Lupta noastră va continua până când toţi teroriştii vor fi anihilaţi”, a declarat Erdogan, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Departamentul de Stat al SUA a catalogat drept „terifiante” aceste informaţii şi a cerut „tragerea la răspundere” a regimului condus de către Bashar al-Assad. Presa de stat de la Damasc a anunţat că forţele guvernamentale nu au efectuat atacuri chimice, iar informaţiile prezentate în presa occidentală sunt „invenţii” generate de faptul că rebelii au pierdut majoritatea teritoriilor ocupate.

Citeşte şi Rusia, încolţită din nouă de Marea Britanie şi SUA. Ar putea da socoteală pentru atacul cu arme chimice din Siria