Atac cibernetic asupra comunicaţiilor diplomatice. Ancheta este în curs de desfăşurare

Uniunea Europeană anchetează informaţiile privind un posibil atac cibernetic asupra comunicaţiilor sale diplomatice, comis de hackeri chinezi, atac care a dezvăluit temeri ale europenilor legate de preşedintele american Donald Trump.

19 dec. 2018, 17:26
Atac cibernetic asupra comunicaţiilor diplomatice. Ancheta este în curs de desfăşurare

‘Secretariatul Consiliului este la curent cu acuzaţiile privind o potenţială scurgere de informaţii sensibile şi anchetează activ această chestiune”, se menţionează într-o declaraţie a Consiliului UE.

Secretariatul Consiliului a refuzat să facă vreun alt comentariu despre acest caz, dar ulterior a precizat că ”tratează foarte serios problema securităţii clădirilor sale, inclusiv a sistemelor IT”, în legătură cu vulnerabilităţile din sistemele sale de comunicaţii cu cele 28 de state membre.

Citeşte şi Agenţia cehă de securitate cibernetică avertizează: nu folosiţi sisteme de programare de la Huawei şi ZTE

Cotidianul american The New York Times a relatat marţi că hackerii au accesat comunicaţiile diplomatice ale UE timp de mai mulţi ani, descărcând conţinutul unor telegrame ce arată temeri despre administraţia Trump şi despre posibilitatea ca Iranul să-şi reia programul nuclear.

Conţinutul a cel puţin 1.100 de telegrame a fost transmis publicaţiei citate de către compania de securitate Area 1 după descoperirea breşei. Experţii Area 1 cred că hackerii lucrau în beneficiul armatei chineze.