Atac cibernetic în Japonia. Hackerii au piratat 1,25 de milioane de conturi ale pensionarilor

Publicat: Luni, 01 Iunie 2015 14:15 // Actualizat: Luni, 01 Iunie 2015 14:15 // Sursa: romaniatv.net

Corpul serviciilor de pensii din Japonia a anunțat luni ca a fost victima unui atac cibernetic, în urma căruia au fost sustrase date cu caracter personal din aproximativ 1,25 milioane de conturi.

Foto: japantimes.co.jp

Atacul, descoperit joi, s-a propagat după deschiderea de către un angajat a unui e-mail virusat, a indicat președintele acestei structuri Toichiro Mizushima, la o conferință de presă.

"Am contactat poliția pentru a investiga în legătură cu acest subiect", a spus el, cerându-și scuze pentru incident.

Datele vizate de atacul cibernetic includ nume, adrese, data de naștere și numere de conturi. Cu toate acestea, sistemul central care conține informații financiare și istoricul profesional al pensionarilor nu a fost afectat, potrivit Agerpres.

Citeşte şi ATAC CIBERNETIC asupra bazei de date a clienţilor companiei Lufthansa

Computerul în cauza a fost izolat și accesul la internet a fost tăiat ca măsura de precauție, au mai indicat autoritățile nipone.

Numerele conturilor afectate vor fi modificate și s-a decis ca măsurile de securitate informatică să fie consolidate, în urma unei anchete interne.

Sistemul public de pensii japonez a trebuit să se reformeze după un imens scandal în 2007, când guvernul a recunoscut pierderea a circa 50 de milioane de dosare.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 iun 14:35
...unui atac cibernetic, în urma căruia au fost sustrase date cu caracter personal din aproximativ 1,25 milioane de conturi. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7787
RON
10 Dec
noapte 1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H