Atac cibernetic la Agenția Europeană a Medicamentelor! Documente legate de vaccin au fost piratate

Documente legate de cererea de autorizare a vaccinului împotriva COVID dezvoltat de companiile Pfizer si BioNTech au fost piratate in cursul unui atac cibernetic.

09 dec. 2020, 23:43
Atac cibernetic la Agenția Europeană a Medicamentelor! Documente legate de vaccin au fost piratate

Atac cibernetic la Agenția Europeană a Medicamentelor! Documente legate de cererea de autorizare a vaccinului împotriva COVID dezvoltat de companiile Pfizer si BioNTech au fost piratate in cursul unui ataccibernetic contra Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA), a anuntat Pfizer miercuri, citat de AFP.

Citește și: În cât timp își face efectul vaccinul COVID. Serul Pfizer-BioNTech are o rată de eficiență de 95%

„Este important de notat ca nici sistemul BioNTech, nici cel al Pfizer nu au fost violate în legătura cu acest incident și nu avem cunoștință despre datele personale care au fost piratate. Suntem în așteptarea mai multor informații despre ancheta EMA și vom reacționa în mod corespunzător, în acord cu dreptul european”, a spus Pfizer intr-un comunicat.

„Având în vedere considerațiile esențiale de sănatate publică și importanta transparentei, continuăm să furnizăm elemente clare în legătură cu toate aspectele dezvoltării vaccinului și procesul de reglementare”, a adăugat Pfizer.

Agentia Europeana pentru Medicamente, cea care deliberează în prezent asupra eliberării de autorizații pentru mai multe vaccinuri împotriva COVID-19, a anunțat că a fost ținta unui atac cibernetic.

EMA, care controlează medicamentele din toate cele 27 de țări membre ale UE, urmează să emită cel mai târziu la 29 decembrie decizia privind o autorizare condiționată a vaccinului Pfizer/BioNTech, deja aprobat in Regatul Unit, Bahrain si Canada.

Vaccinul anti-Covid de la Pfizer, pericol pentru persoanele cu alergii puternice

Apar primele recomandări în ceea ce priveşte vaccinul antiCOVID de la Pfizer. Se pare că persoanele care au reacţii alergice semnificative ar trebui să evite antidotul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, anunță Agenția de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale din Marea Britanie.

Recomandarea vine la doar 24 de ore  după ce Marea Britanie a început campania de vaccinare și două persoane, angajați ai sistemului de sănătate, au avut deja reacții alergice la vaccin. Specialiştii din sistemul sanitar spun că precauția îi vizează pe cei care se știu cu reacții alergice la medicamente, alimente sau alte vaccinuri, scrie BBC.