Atac cibernetic la spital. Hackerii au furat datele personale ale pacienţilor

Hackerii au spart baza de date a spitalului din Huşi, obţinând astfel datele personale ale pacienţilor. Pentru că sistemul informatic nu a fost disponibil, medicii au fost nevoiți să scrie cu pixul pe hârtie toate internările și externările. Poliţiştii de la Crimă Organizată investighează cazul.

RomaniaTV.net
23 apr. 2019, 06:22
Atac cibernetic la spital. Hackerii au furat datele personale ale pacienţilor

Poliţiştii de la Crima Organizată au ajuns la spitalul din Huşi, unde ar fi fost anunţat un atac cirbernetic masiv, în urma căruia datele personale ale pacienţilor ar fi fost compromise, iar sistemul informatic a devenit inutilizabil o lungă perioadă de timp. 

Fără posibilitatea de a-si înregistra activitatea în calculator, medicii au fost nevoiti să cu pixul pe hârtie toate informatiile despre pacienti. Medicii care au făcut de gardă în perioada cu sistemul complet blocat, sustin că internările si externările s-au notat pe foi, informează vremeanoua.ro.

„Am fost sesizati de către Spitalul Husi, cu privire la faptul că întâmpină dificultăti în a opera cu serverul care deserveste sistemul informatic. La fata locului s-au deplasat poltistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitătii Organizate (SCCO) Vaslui. În cauză se efectuează cercetări”, a precizat Bogdan Gheorghită, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Vaslui.