Atac cibernetic opreşte producţia de automobile Honda în toată lumea

Un atac cibernetic a afectat serverele producătorului auto japonez Honda, făcând ca luni fabricile din toată lumea să fie oprite, pentru a nu risca daune mai mari decât cele provocate deja.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 12:26
Atac cibernetic opreşte producţia de automobile Honda în toată lumea

Se pare că atât informaţiile personale are clienţilor, cât şi cele ale angajaţilor, sunt în siguranţă, informează Financial Times, dar atacul arată o fragilitate a sistemelor îngrijorătoare, în condiţiile în care automobilele şi vehiculele, în general, devin din ce în ce mai digitalizate şi deci vulnerabile la astfel de încercări.

La momentul actual, majoritatea fabricilor Honda şi-au reluat producţia, anunţă sursa citată. Atacul a oprit accesul la mail şi la alte sisteme în fabricile din întreaga lume şi este posibil să fi ţintit şi aparatele de inspecţie a automobilelor. Încă nu au revenit online fabricile din Ohio, SUA şi Turcia, pe partea de automobile, dar şi cele de motociclete din Brazilia şi India.

„Honda a suferit un atac cibernetic ce a afectat producţia în unele dintre fabricile din SUA”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Edgenet. „Totuşi, nu există încă indicii că ar fi fost afectate date personale.”, a completat acesta.

Citeşte şi: Vulnerabilitate WhatsApp. Funcţia care îţi face numărul de telefon vizibil pe Google


loading...
Partenerii noștri