Atac cu drone asupra aeroportului Erbil din Irak VIDEO

Aeroportul din Erbil a fost atacat de mai multe ori în ultimul an, inclusiv cu drone care transportau explozivi.

12 sept. 2021, 01:35
Atac cu drone asupra aeroportului Erbil din Irak VIDEO

Un atac cu drone armate a vizat sâmbătă seară aeroportul internaţional din Erbil, în apropierea consulatului Statelor Unite în acest oraş din nordul Irakului, a anunţat unitatea de luptă antiteroristă din Kurdistanul irakian, fără să ştie deocamdată dacă s-au înregistrat victime, notează AFP.

Alertă mondială. Iranul a atacat poziţii militare de pe teritoriul Irakului

„Atacul asupra aeroportului internaţional din Erbil a fost efectuat cu drone înarmate”, a explicat într-un comunicat forţa antiteroristă a regiunii autonome.  Aeroportul, unde există o bază aeriană care găzduieşte trupe ale coaliţiei internaţionale antijihadiste, „nu a suferit pagube”, potrivit directorului aeroportului, Ahmed Hoshiar.

Mai mulţi martori au spus că au auzit cel puţin şase explozii în zonă, scrie Reuters. Aeroportul din Erbil a fost atacat de mai multe ori în ultimul an, inclusiv cu drone care transportau explozivi.

Atac cu rachete asupra soldaţilor americani din Irak. Cel puţin 14 proiectile au fost trase, s-au înregistrat răniţi

Oficiali americani au acuzat de aceste atacuri miliţiile musulmane şiite proiraniene, care au jurat să lupte până când restul de 2.500 de militari americani vor părăsi ţara.

Atac cu drone: 

Irak – 13 poliţişti au fost ucişi într-un atac al grupării Stat Islamic

Treisprezece membrii ai poliţiei federale irakiene au fost ucişi într-un atac condus de gruparea Stat Islamic (SI) contra punctului de control din apropiere de Kirkuk (nord), în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit unor surse medicale şi de securitate, scrie AFP.

Atacul contra acestui baraj situat la sud de Kirkuk a început cu puţin înainte de miezul nopţii şi a durat mai multe ore, a indicat un ofiţer al Poliţiei irakiene pentru AFP.

În această regiune, celule jihadiste conduc regulat atacuri contra armatei şi Poliţiei irakiene. Este vorba despre unul dintre atacurile cele mai grave ale SI de la începutul anului.