Atac cu drone pe un aerodrom rusesc aflat lângă granița cu Ucraina. Rusia anunță că o aeronavă a fost distrusă

Presa rusă anunță miercuri că cinci drone ar fi decolat de pe teritoriul Ucrainei și s-au îndreptat către un aerodrom militar rusesc din regiunea Breansk. În urma atacului cu drone, o aeronavă a fost distrusă.

03 mai 2023, 16:27
Atac cu drone pe un aerodrom rusesc aflat lângă granița cu Ucraina. Rusia anunță că o aeronavă a fost distrusă

Cinci drone care ar fi decolat din Ucraina au atacat miercuri un aerodrom militar rusesc aflat la graniță. Potrivit canalului de Telegram Baza, două drone au fost distruse în apropierea aerodromului, iar două au lovit țintele, în timp ce a cincea a dispărut fără urmă.

Cele două drone care au lovit ținte de pe aerodrom au distrus o aeronava An-124.

Atacuri cu drone au avut loc și în regiunea Belgorod. De asemenea, Kremlinul a acuzat Kievul că noaptea trecută ar fi încercat asasinarea președintelui Vladimir Putin. Autoritățile de la Moscova susțin că au dejucat un atac cu drone care urma să aibă loc asupra reședinței prezidențiale a țarului de la Kremlin.

„Două vehicule aeriene fără pilot au fost îndreptate spre Kremlin. Ca urmare a acțiunilor întreprinse în timp util de armată și de serviciile speciale, folosind sisteme radar de război, dispozitivele au fost neutralizate”, a transmis Kremlinul.

Citește și Vladimir Putin, ultimatum pentru ucraineni. Decretul a fost semnat vineri

O înregistrare video a fost distribuită inițial, miercuri dimineața, pe un grup de Telegram, fiind ulterior preluată de presa de stat rusă.