ATAC cu maşină-capcană în Turcia. Între cinci şi opt morţi şi zeci de răniţi

Un atac cu maşină-capcană s-a produs în sud-estul Turciei şi s-a soldat cu moartea a cel puţin cinci soldaţi şi cel puţin opt, potrivit altor surse şi cu rănirea câtorva zeci.

01 aug. 2016, 20:18
ATAC cu maşină-capcană în Turcia. Între cinci şi opt morţi şi zeci de răniţi

Vehiculul-capcană a fost detonat când un microbuz care transporta militari – membri ai forţelor speciale – când maşina militară a trecut prin dreptul acestuia. 

Atacul s-a petrecut în sud-estul Turciei şi între cinci şi opt membri ai forţelor speciale au fost ucişi în acest atac. Câteva zeci de militari au fost răniţi, potrivit presei turce.

Citeşte şi Război în sud-estul Turciei. Au fost ucişi opt militari şi 35 de rebeli kurzi

Oficialităţile turce presupun că ar fi fost un atac al kurzilor, un atac al grupării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Guvernatorul regiunii Bingol, Yavuz Selim Kosger a declarat agenţiei Anadolu că în zonă se desfăşoară o operaţiune antiteroristă. Explozia s-a produs în perioada schimbului de tură al trupelor de securitate de la Aeroportul din Bingol.

PKK este listată de SUA şi Uniunea Europeană ca fiind o organizaţie teroristă. Aceasta şi-a reluat campania sa de 30 de ani împotriva statului turc în iulie, 2015. De atunci încoace, peste 600 de militari – incluzând personal de securitate, trupe, ofiţeri de poliţie şi gărzi pentru localităţile rurale. De asemenea, în operaţiuni antiteroriste, trupele de securitate turce au anihilat peste 7.000 de combatanţi ai PKK în intervenţii armate în Turcia şi nordul Irakului.