Război în sud-estul Turciei. Au fost ucişi opt militari şi 35 de rebeli kurzi

Publicat: Sâmbătă, 30 Iulie 2016 16:18 // Actualizat: Sâmbătă, 30 Iulie 2016 16:18 // Sursa: romaniatv.net

Cel puţin 35 de militanţi kurzi au fost ucişi, sâmbătă, în urma unui atac al acestora asupra unei baze militare din provincia Hakkari, au anunţat oficialii militari turci. Ofensiva împotriva kurzilor a venit la câteva ore după ce opt militari au fost ucişi de rebeli în districtul Cukurca.

Militantii au încercat să atace baza militară, împărţiţi în trei grupe diferite, dar au fost reperaţi şi în urma unei operaţiuni aeriene au fost neutralizaţi 23 dintre aceştia, au explicat oficialii.

Patru au fost ucişi în timpul unei operaţiuni la sol, iar restul de opt au fost ucişi în cursul ciocnirilor din districtul Cukurca al provinciei Hakkari, au precizat oficialii turci.

Atacul asupra bazei a avut loc la doar câteva ore după mai multe confruntări în districtul Cukurca între militari turci şi militanţii Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), soldate cu moartea a opt militari.

Forţele militare turce, care se poartă lupte acerbe cu insurgenţa kurdă, în special în sud-estul ţării, trece printr-un amplu proces de epurare în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie. Aproape 40 la suta din totalul generalilor şi amiralilor din forţele armate au fost demişi în urma acestui eveniment.

Conflictul dintre serviciile de securitate turce şi PKK, considerată o organizaţie teroristă de Turcia, SUA şi Uniunea Europeană, a izbucnit în anul 1984 şi s-a soldat până acum cu cel puţin 40.000 de morţi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H