Atac cu maşină-capcană într-o tabără militară din Mali. Peste 40 de oameni au murit

Autorităţile maliene au anunţat miercuri după-amiază că până la 42 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 100 au fost rănite în urma detonării unei maşini-capcană în incinta unei tabere militare din localitatea nordică Gao. Este vorba de cel mai sângeros atac cu bombă din istoria Mali, scrie Reuters.

18 ian. 2017, 21:12
Atac cu maşină-capcană într-o tabără militară din Mali. Peste 40 de oameni au murit

Explozia maşinii-capcană are loc în contextul unei situaţii fragile, în care forţele guvernamentale încearcă să colaboreze cu grupările armate rivale pentru a combate violenţa care a marcat în ultimii ani Mali.

Se pare că atacatorii şi-au forţat intrarea în tabăra militară în jurul orei locale 9.00 (11.00 ora României), după ce au zdrobit mai multe persoane sub roţile autovehiculului încărcat cu explozibili, înainte de a se detona în timp ce peste 600 de soldaţi se adunau în curtea taberei din Gao, potrivit Agerpres.

Un martor a precizat că zeci de cadavre erau întinse pe pământ după explozie, în timp ce ambulanţele au pătruns în tabăra militară.

”Tocmai am ieşit din spital, unde cadavrele erau rupte în bucăţi, iar răniţii continuau să vină”, a explicat Kader Toure, un localnic din Gao.

Preşedintele Ibrahim Boubacar Keita a declarat trei zile de doliu naţional.