ATAC CU OBUZE la Ambasada Rusiei din Damasc. O persoană a murit şi nouă sunt rănite

Un sirian a murit, iar alţi nouă au fost răniţi într-un atac cu obuze de mortieră care a vizat joi ambasada Rusiei din Damasc, anunţă Ministerul rus de Externe, citat de AFP, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
28 nov. 2013, 17:23
ATAC CU OBUZE la Ambasada Rusiei din Damasc. O persoană a murit şi nouă sunt rănite

„Joi la prânz, mai multe obuze au fost trase de grupări antiguvernamentale în cartierul unde se află ambasada Rusiei din Damasc; un obuz a căzut în curtea ambasadei”, precizează diplomaţia rusă.

Un sirian a murit, iar alte nouă persoane, inclusiv membri ai personalului ambasadei, au fost rănite”, adaugă Ministerul rus de Externe, informează Mediafax.

„Clădirea ambasadei a suferit daune materiale uşoare”, precizează sursa citată.

Ulterior, Ministerul de Externe rus a calificat atacul cu mortiere ca fiind un „act terorist”. „Atacurile cu mortiere comise de mai mult timp de către terorişti în partea centrală a Damascului, inclusiv împotriva Ambasadei Rusiei, provoacă nemulţumire şi puternica noastră dezaprobare. Le considerăm ca fiind atentate teroriste”, se arată în comunicatul difuzat joi de diplomaţia de la Moscova.

În timpul atacului lansat joi, o bombă a explodat pe teritoriul reprezentanţei diplomatice, iar o alta în apropierea misiunii.