Atac cu OTRAVĂ în şcolile talibane. 160 de eleve în spital VIDEO

Otrăvire în masă la o şcoală din Afganistan. 160 de eleve au ajuns la spital după ce au inhalat o toxină necunoscută. Potrivit poliţiei, autorii atacului sunt extremiştii talibani care se opun educaţiei pentru fete. Acesta este al treilea atac cu otravă, produs în şcolile afgane în ultimele săptămâni.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 06:14
Atac cu OTRAVĂ în şcolile talibane. 160 de eleve în spital VIDEO

Atacul a avut loc la un liceu din provincia Takhar, situată în nordul ţării. O substanţă toxică necunoscută a fost împrăştiată prin clădire, înainte de începerea orelor.

„Când am intrat în clasă am simţit un miros ciudat. Am început să vomit şi am leşinat. Nu-mi mai amintesc nimic după aceea”, a povestit Amena Jan, victimă.

160 de fete au ajuns la spital cu greţuri, ameţeli şi vărsături. Ele au vârste cuprinse între 15 şi 18 ani. Medicii spun că toate victimele sunt în afara oricărui pericol şi vor putea fi externate în câteva zile.

Acesta este al treilea atac cu otravă produs în şcolile afgane în ultima perioadă. Săptămîna trecută, 120 de eleve au ajuns la spital din acelaşi motiv. De asemenea, în luna aprilie, apa potabilă dintr-o şcoală generală a fost contaminată şi 150 de tinere s-au îmbolnăvit.

Potrivit anchetatorilor, atacurile au fost comise de extremiştii talibani – care cred că fetele nu ar trebui să meargă la şcoală.