Atac cu rachete asupra Israelului din Fâşia Gaza. Au pornit sirenele de război

În mai multe localităţi israeliene de la frontiera cu Fâşia Gaza au sunat sirenele care au avertizat populaţia în legătură cu rachetele lansate dinspre Gaza. 

15 ian. 2020, 15:24
Atac cu rachete asupra Israelului din Fâşia Gaza. Au pornit sirenele de război

Patru rachete au fost lansate miercuri din Fâşia Gaza către Israel, a anunţat armata israeliană, care a precizat că nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale, transmite Reuters.

Două dintre proiectile au fost doborâte de sistemul de apărare aeriană israelian Iron Dome. Postul de televiziune public israelian a menţionat că celelalte două rachete au căzut în zone nelocuite din sudul Israelului.

În mai multe localităţi israeliene de la frontiera cu Fâşia Gaza au sunat sirenele care au avertizat populaţia în legătură cu rachetele lansate dinspre Gaza. Serviciul de ambulanţă israelian Magen David Adom a anunţat că nu au fost semnalaţi răniţi în acest prim atac din ultimele trei săptămâni.

Atacul cu rachete comis miercuri nu a fost deocamdată revendicat. În luna decembrie, o rachetă a fost lansată din Fâşia Gaza către oraşul Ashkelon, din sudul Israelului, unde avea loc un miting cu participarea premierului israelian Benjamin Netanyahu. Nicio persoană nu a fost rănită.