Atac cu rachete la Jeddah, lângă circuitul care găzduieşte în weekend MP al Arabiei Saudite VIDEO

Apărarea antiaeriană saudită a distrus o rachetă balistică lansată către oraşul-port Jazan, precum şi o dronă încărcată cu explozibil care se îndrepta spre oraşul Najran din apropierea frontierei cu Yemen, a anunţat vineri agenţia saudită SPA, preluată de Reuters.

25 mart. 2022, 20:12

Un incendiu imens a izbucnit la o facilitate a companiei petroliere Aramco, după un atac cu rachetă la Jeddah, la câţiva kilometri de circuitul pe care se desfăşoară în acest weekend Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, relatează presa internaţională.

Joe Biden a vizitat o bază militară americană din Polonia, a mâncat pizza cu soldaţii şi a lăudat curajul ucrainenilor: „Stau în mijlocul străzii, în faţa unui tanc blestemat” GALERIE FOTO
Potrivit Arab News, un atac al grupării Houthi a vizat un terminal de distribuţie a produselor petroliere din Jeddah. Incendiul este acum sub control şi nu s-au semnalat victime.

Pe circuitul de la Jeddah au loc vineri încercările libere pentru GP-ul Arabiei Saudite. Cu câteva minute înainte de încheierea primei sesiuni de încercări libere, Max Verstappen s-a arătat îngrijorat de mirosul de ars, crezând că vine de la monopost. “Stai liniştit, nu este maşina ta”, l-a liniştit inginerul Giancarlo Lambiase, potrivit L’Equipe.

Coaliţia condusă de Arabia Saudită care luptă împotriva rebelilor din Yemen, susţinuţi de Iran, a precizat că monitorizează sursa ostilităţilor.

Zelenski a vorbit în cadrul Summitului NATO de la Bruxelles despre poziţia ţărilor UE referitoare la aderarea Ucrainei: „România ştie ce este demnitatea şi va fi cu noi în momentul crucial”

Riadul conduce din 2015 o coaliţie militară care sprijină forţele guvernamentale yemenite în faţa rebelilor houthi.

Luni, Arabia Saudită, primul exportator de ţiţei din lume, a avertizat asupra riscului unei scăderi a producţiei sale de petrol din cauza atacurilor rebelilor houthi asupra instalaţiilor sale petroliere. Avertismentul a venit a doua zi după mai multe atacuri cu drone şi rachete revendicate de rebelii houthi, care au vizat o rafinărie a gigantului petrolier saudit Aramco.