Atac cu rachete lângă aeroportul din Kabul. Americanii au confirmat: „SUA au efectuat o ofensivă aeriană”

Un atac cu rachete a avut loc în apropierea aeroportului din Kabul, ofensivă revendicată ulterior de forțele militare SUA, potrivit a doi oficiali americani.

29 aug. 2021, 17:21
Atac cu rachete lângă aeroportul din Kabul. Americanii au confirmat: „SUA au efectuat o ofensivă aeriană”

Un atac cu rachete a avut loc duminică lângă aeroportul din Kabul, într-o zonă rezidențială. Ofensiva a fost revendicată de forțele militare americane, potrivit a doi oficiali SUA.

Imaginile surprinse la fașa locului arată o casă lovită de rachetă.

Corespondentul Reuters, Idrees Ali, a anunțat pe rețelele de socializare că doi oficiali SUA l-au informat că forțele militare din Statele Unite ale Americii au efectuat un atac aerian la Kabul. Oficialii SUA și-a păstrat anoimatul și au motivat atacul spunând că ofensiva a vizat militanți suspectați ai ISIS-K, relatează Observator.

Atac. Israelul se pregăteşte ofensiva asupra Iranulului

Pregătiri de război

. Afganistanul nu este singurul focar de panică pentru întreaga lume. Armata israeliană accelerează planurile operaţionale împotriva Iranului în contextul în care programul nuclear al Teheranului avansează, afirmă general-locotenentul Aviv Kohavi, şeful Statului Major militar din Israel.

„Progresele programului nuclear iranian au forţat Israelul să accelereze planurile operaţionale, iar bugetul apărării aprobat recent este configurat în acest sens”, a declarat Aviv Kohavi, şeful Statului Major al armatei israeliene, citat de cotidianul The Jerusalem Post. Declaraţia vine după ce luni ministrul israelian al apărării, Beni Gantz, a spus miercuri, 25 august, că Teheranul s-a apropiat semnificativ de momentul la care va fi în măsură să dezvolte o armă nucleară. Gantz a făcut aceste declarații în timp ce prim-ministrul Naftali Bennett vizitează Washingtonul pentru a discuta cu Joe Biden despre Iran, în cadrul primei sale vizite de stat în SUA în calitate de șef al guvernului israelian.