Atac devastator al Rusiei. Un mall foarte aglomerat din Ucraina a fost lovit de o rachetă, sunt mulţi morţi şi răniţi

Rușii au bombardat un mall în care se aflau 1.000 de civili. Incendiul ulterior a făcut pagube însemnate, nu se ştie numărul victimelor.

27 iun. 2022, 18:11
Atac devastator al Rusiei. Un mall foarte aglomerat din Ucraina a fost lovit de o rachetă, sunt mulţi morţi şi răniţi

Război în Ucraina UPDATE: – Cel puţin zece persoane au fost ucise şi alte patruzeci rănite în urma atacului cu rachete ruseşti asupra centrului commercial din Kremenciuk, a declarat Dmitro Lunin, şeful administraţiei militare din regiunea Poltava.

Potrivit unui bilanţ anterior, atacul s-a soldat cu două persoane moarte şi cu alte douăzeci rănite, după cum a declarat Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului biroului preşedintelui.

Război în Ucraina UPDATE: Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte douăzeci au fost rănite într-un atac cu rachete al forţelor ruse asupra centrului comercial din oraşul ucrainean Kremenciuk, potrivit lui Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului biroului preşedintelui. În clădire se aflau peste o mie de persoane, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski într-o înregistrare video pe contul de Telegram, relatează CNN.

Din cele douăzeci de persoane rănite, nouă sunt în stare gravă, a mai spus Timoşenko. ”Numărul victimelor este imposibil de imaginat”, a adăugat liderul ucrainean.

Pe contul de Telegram, alături de un videoclip, Zelenski a spus că centrul comercial ”nu prezintă niciun pericol pentru armata rusă. Fără valoare strategică. Reprezintă doar încercarea oamenilor de a trăi o viaţă normală”.
”Din neputinţă, Rusia continuă să vizeze oamenii obişnuiţi. Este zadarnic să ne aşteptăm să fie rezonabilă sau umană”, a subliniat şeful statului.

Incendiul izbucnit nu a fost stins, iar serviciile de urgenţă sunt la faţa locului, a mai spus el. Corespondentul pentru The Economist, Oliver Carroll, afirmă că la faţa locului au loc ”scene de groază” şi precizează că un bărbat care vorbea la telefon a spus că oamenii se află în clădire, iar pereţii încep să cadă.

Război în Ucraina. Un centru comercial din oraşul Kremenchuk, aflat în centrul Ucrainei, a fost lovit de rachete ruseşti. În momentul atacului, mall-ul era aglomerat, a anunţat primarul oraşului, potrivit BBC.

Primarul oraşului, Vitaliy Meletskiy, a anunţat pe Facebook că lovitura s-a produs într-un „loc foarte aglomerat”.

Ruşii au atacat din nou capitala Ucrainei. Zelenski: „A doua armată a lumii a înfrânt la Kiev o grădiniţă şi un bloc”

El a spus că a fost la faţa locului, dar nu a prezentat informaţii despre victime şi pagube.

Ulterior, preşedintele ţării, Volodimir Zelenski, a declarat că peste 1.000 de persoane se aflau în centrul comercial în momentul loviturii şi că un incendiu a făcut pagube însemnate.

Joe Biden, după bombardarea Kievului: „Încă o barbarie din partea Rusiei”. Putin l-a trimis pe ministrul Apărării pe front

Zelenski vrea ca războiul din Ucraina să se încheie până la începutul iernii

Preşedintele Volodimir Zelenski spune că doreşte ca războiul din Ucraina să se încheie până la începutul iernii. I-a îndemnat pe liderii occidentali să trimită sisteme antiaeriene şi să sporească sancţiunile împotriva Rusiei.

Adresându-se prin videoconferinţă la summitul G7, Zelenski a declarat că circumstanţele vor face mai tot mai dificilă lupta trupelor sale în momentul în care îşi organizează riposta şi i-a îndemnat pe liderii G7 să facă maximum pentru a pune capăt războiului până la sfârşitul anului, a declarat o sursă pentru AFP, citată de Sky News.

Liderul ucrainean le-a cerut şefilor de stat reuniţi să „facă tot ce pot”, potrivit ziarului german Welt.