Joe Biden, după bombardarea Kievului: „Încă o barbarie din partea Rusiei”. Putin l-a trimis pe ministrul Apărării pe front

Ucraina cere mai multe arme și sancțiuni contra Moscovei după atacul asupra Kievului. NATO trebuie "să rămână unită” împotriva agresiunii ruse în Ucraina, a mai spus Joe Biden.

26 iun. 2022, 16:56
Joe Biden, după bombardarea Kievului: „Încă o barbarie din partea Rusiei”. Putin l-a trimis pe ministrul Apărării pe front

Preşedintele american Joe Biden a considerat duminică, în Germania, că noile bombardamente asupra unui cartier al capitalei ucrainene Kiev, lângă o fabrică de arme deja lovită în ultimele săptămâni, înseamnă „încă o barbarie”, informează France Presse şi Reuters.Război în Ucraina. Atac cu rachete de croazieră asupra Kievului VIDEO

„Este încă o barbarie a lor”, a spus el, referindu-se la ruşi, în timp ce participă până marţi la summitul G7, grupul celor şapte bogate democraţii, la Elmau, în Alpii bavarezi (sud-estul Germaniei).

Preşedintele SUA Joe Biden i-a mulţumit, la summitul G7, cancelarului german Olaf Scholz pentru „leadership-ul” său asupra răspunsului la criza legată de Ucraina, cu ocazia unei întâlniri pentru o discuţie bilaterală înaintea summitului G7, informează Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin se aştepta ca Occidentul „să se divizeze” după invazia sa în Ucraina, dar nu s-a întâmplat aşa, a mai spus Biden într-un schimb de cuvinte plin de bună dispoziţie cu Scholz, care este gazda summitului desfăşurat într-o staţiune alpină bavareză.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a vizitat duminică posturile de comandă ale armatei ruse din Ucraina, a anunţat departamentul militar, scrie Interfax.

„Ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, a inspectat gruparea de trupe ruse implicate într-o operațiune militară specială în Ucraina. La posturile de comandă ale grupărilor ruse, Șoigu a auzit rapoarte de la comandanți privind situația și acțiunile actuale ale Forțelor Armate Ruse în principalele zone operaționale.”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării al Rusiei.

 

Potrivit comunicatului, Șoigu ar fi „acordat o atenție deosebită organizării unui sprijin cuprinzător pentru ostilități și creării tuturor condițiilor de viață necesare în punctele de desfășurare temporară a armatei ruse”. În plus, ministrul Apărării al Rusiei a oferit militarilor medalia Steaua de Aur a Eroului Federației Ruse și Ordinul Curajului pentru eroism și dăruire în îndeplinirea misiunilor de luptă în timpul operațiunii, a mai spus ministerul.

Război în Ucraina. Armata lui Putin, o nouă victorie, a atacat un orăşel neatins de bombe
Judecând după videoclipul difuzat de departamentul militar, împreună cu Șoigu, șeful Direcției Operaționale Principale (GOU) a Statului Major General al Forțelor Armate a Rusiei, prim-adjunctul șefului Marelui Stat Major, Serghei Rudskoy, și ministrul adjunct al Apărarii Federației Ruse, responsabil cu antrenamentul de luptă, Yunus-Bek Yevkurov, a vizitat trupele ruse din Ucraina.

Imaginile arată cum o delegație a Ministerului Apărării iese din elicopter, apoi ține o întâlnire, după care Șoigu acordă militariilor distincții.

„Vă asigur că mai aveți multe fapte glorioase înainte de făcut în folosul patriei noastre, al Forțelor Armate, al Forțelor Aeropurtate. Felicitări! Aveți grijă de voi”, le-a spus Șoigu.