Victor Ponta refuză privatizarea Complexului Energetic Oltenia cerută de FMI

Experţii internaţionali au cerut privatizarea uneia dintre cele mai importante companii, Complexul Energetic Oltenia, însă premierul Victor Ponta s-a opus categoric.

29 ian. 2013, 12:38
Victor Ponta refuză privatizarea Complexului Energetic Oltenia cerută de FMI

Experţii internaţionali au cerut privatizarea Complexului Energetic Oltenia, însă premierul Victor Ponta a refuzat categoric pentru că acest complex nu este în pierdere. Dimpotriva, a adus profituri importante.

Potrivit România TV, reprezentanţii FMI au susţinut că acesta ar trebui privatizată, însă Complexului Energetic Oltenia rămâne la stat, aşa cum a promis premierul în octombrie.

Acordul cu Fondul Monetar Internaţional se va prelungi cu trei luni. Decizia a fost comunicată chiar de experţii internaţionali, astfel încât statul român să aibă timpul necesar pentru a pregăti privatizarea CFR Marfă. Guvernul a primit şi un avertisment: dacă acest acord nu va fi dus la bun sfârşit, nu va fi semnat următorul acord.

„Am constatat un profil interesant al şefului FMI, îi pasă parca mai mult, faptul că a acceptat să acorde trei luni înseamnă că nu a fost opac”, consideră analistul economic Ionel Blanculescu.