Atac fără precedent al unui membru CNA la adresa România TV! Postul de televiziune o va acţiona în judecată pe Dorina Rusu

Dorina Rusu, reprezentant al Administrației Prezidențiale în CNA, va fi acţionată în judecată de postul România TV.

11 nov. 2021, 10:50
Atac fără precedent al unui membru CNA la adresa România TV! Postul de televiziune o va acţiona în judecată pe Dorina Rusu

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), cea mai înaltă autoritate a statului român în domeniul audiovizual, veghează la respectarea legii, dar pare că a uitat de libertatea de expresie și de gândire. Astfel, știrea zilei de la ședința publică a CNA este atacul fără precedent al unuia dintre membri la postul România Tv pe care îl consideră nici mai mult nici mai puțin decât „un pericol pentru democrație”. După incercarea de a ne face responsabili pentru eșecul campaniei de vaccinare, acum se încearcă acreditarea unei alte teorii conform căreia „statul eșuat” se datorează România TV.

Victor Ciutacu a răbufnit, după ce un membru CNA anunță motivele execuției postului România TV

„Încrederea în instituțiile democrației îți scade drastic, până la zero. De dimineața până seara ți se spun în acest fel niște lucruri. Atunci când o televiziune cu audiență atât de mare prezintă lucrurile în acest fel în fiecare moment al zilei impactul asupra felului în care gândesc acești oameni este enorm. Toate lucrurile astea deja creează o stare de spirit și un mod de a gândi care mi se pare periculos pentru democrație, pentru instituțiile democratice, pentru funcționarea lor. Daca stai să te uiți o să vezi că mereu se întâmplă lucrurile astea. Delirul asta antieuropean și ultra religios mi se pare la fel de periculos ca și informațiile false. Mie mi se pare că se lucrează așa tot timpul la subminarea instituțiilor democratice. ”

România TV îi reaminteşte doamnei Dorina Rusu că despre statul eșuat a vorbit chiar președintele României în momentul ultimei tragedii de la Constanța. În deplin respect al articolului 3 din Legea audiovizualului, conform căruia informarea publicului trebuie făcută obiectiv, vă informăm că ne rezervăm dreptul de a o acționa în instanță pe doamna Dorina Rusu pentru a demonstra, cu probe, toate acuzațiile pe care ni le aduce.

Reportaj România Tv din mijlocul iadului din spitale. Mărturiile cutremurătoare ale medicilor: „Suntem depăşiţi, dar trebuie să facem faţă”. Imaginile dezastrului din saloane

Victor Ciutacu: Un membru al CNA, își permite ca, în ședință, să acuze postul nostru de televiziune de subminare a încrederii cetățenilor în instituțiile democrației, de înspăimântarea deliberată a populației și de promovarea unui delir antieuropean și ultrareligios.

Dorina RusuJurnalistul Victor Ciutacu spune că Dorina Rusu,  reprezentant al Administrației Prezidențiale în CNA, își permite ca, în ședință, să acuze postul de televiziune de ”subminare a încrederii cetățenilor în instituțiile democrației, de înspăimântarea deliberată a populației și de promovarea unui delir antieuropean și ultrareligios”.

”Toate posturile de televiziune (evident, inclusiv al nostru) funcționează pe Legea audiovizualului. Autoritatea legală de autorizare și control se numește CNA.

Instituție care, deși e bizar, acționează și ca procuror, și ca judecător în domeniu. Sancțiunile dictate de acest for sunt executorii, indiferent dacă le contești în instanță sau nu.

Ei bine, un membru al acestui for, cu rang de secretar de stat, Dorina Rusu, reprezentant al Administrației Prezidențiale în CNA, își permite ca, în ședință, să acuze postul nostru de televiziune de subminare a încrederii cetățenilor în instituțiile democrației, de înspăimântarea deliberată a populației și de promovarea unui delir antieuropean și ultrareligios. Cu alte cuvinte, Romania TV este de vină pentru „statul eșuat”. După aia, neutră ca orice magistrat al audiovizualului, propune și votează amenzi pe bandă rulantă. Cu regretul că „nu avem ce să facem atât de mult…” ”, a declarat Victor Ciutacu, pe pagina personală de Facebook.