Atac fără precedent în Jandarmeria franceză: Două femei au fost ucise cu propriile lor pistoale

Alertă în Franţa! Două femei jandarm care interveneau pentru a soluţiona o dispută într-un sat din Provence au fost împuşcate mortal duminică seara.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 09:57
Atac fără precedent în Jandarmeria franceză: Două femei au fost ucise cu propriile lor pistoale

Zeci de poliţişti şi jandarmi au pornit imediat în căutarea criminalului. Din spusele martorilor, cele două femei au fost atacate şi împuşcate mortal de două persoane, dintre care una, un bărbat în vârstă de aproximativ 25 de ani, a imobilizat-o pe una dintre femei, i-a luat arma şi a tras.

Cea de-a doua femeie jandarm ar fi încercat să se adăpostească, dar a fost urmărită de asasin şi executată. Un suspect a fost arestat duminică noaptea, a anunţat o sursă judiciară, dar poliţia continuă căutarea, inclusiv cu ajutorul unui elicopter.

Ministrul de Interne, Manuel Valls, a fost luni dimineaţă în departamentul Var, la Collobrieres, unde fuseseră ucise cele două femei, Audrey Berthaut şi Alicia Champlon. „Este un imens şoc. În Jandarmerie acest atac este o premieră: două femei asasinate în condiţii de o nemaiîntâlnită violenţă, în timp ce se duceau în sat să rezolve o problemă între doi vecini”, a afirmat ministrul de Interne francez, precizând că aşteaptă rezultatele anchetei.

Vestea despre tragedie a ajuns şi la preşedintele francez, Francois Hollande, în timp ce se pregătea să meargă în Mexic, la summit-ul G-20. „Este o tragedie pentru cele două familii şi pentru Jandarmerie, faţă de care îmi exprim întregul sprijin şi toată solidaritatea mea, a transmis Hollande printr-un comunicat de presă. „Republica este cea atacată prin această tragedie”, a ţinut să sublinieze preşedintele francez, citat de presa din Hexagon.