Atac împotriva palatului prezidenţial şi birourilor CIA din Kabul. Toţi atacatorii au murit

Forţele de securitate afgane au respins marţi dimineaţă un atac lansat de insurgenţi talibani împotriva împotriva birourilor CIA şi Palatului prezidenţial din Kabul. Atacul s-a încheiat; toţii atacatorii au fost ucişi, a declarat şeful poliţiei locale, Mohammad Ayoub Salangi, citat de AFP.

RomaniaTV.net
25 iun. 2013, 05:46
Atac împotriva palatului prezidenţial şi birourilor CIA din Kabul. Toţi atacatorii au murit

Cel puţin trei atacatori au fost eliminaţi, a adăugat şeful poliţiei din Kabul, care a precizat că nicio victimă nu s-a înregistrat printre forţele de securitate afgane în cursul luptei care a durat circa 90 de minute, potrivit Agerpres.

Cel puţin zece explozii s-au auzit marţi dimineaţă în centrul capitalei afgane, după cum a relatat şi agenţia de presă Reuters, care a semnalat şi schimburi de foc pe străzi. Un grup de rebeli talibani a atacat palatul prezidenţial şi sediul Ministerului afgan al Apărării, situat în apropiere. Potrivit Reuters, insurgenţii au înconjurat şi hotelul ‘Ariana’ unde se afla birourile CIA din Kabul.

Grupul de atacatori era format din trei sau patru persoane, conform primelor informaţii.

Atacul a fost revendicat deja de către talibani. Un reprezentant al mişcării a declarat că mai mulţi atentatori sinucigaşi au fost implicaţi în acest atac. Săptămâna trecută, mişcarea radicală talibană şi-a asumat responsabilitatea pentru un atac cu rachete asupra bazei militare Bagram, în care au murit patru militari americani.