Atac în Germania. O maşină a intrat în mulţime: „Sunt morţi şi răniţi”

Mai multe persoane au fost rănite, marţi, în urma unui atac în Germania, în zona pietonală Trier. O maşină a intrat în mulţime, provocând moartea a doi oameni, iar alţi zece sunt răniţi. La faţa locului, au ajuns mai multe echipaje ale Poliţiei şi ale serviciilor medicale de urgenţă.

01 dec. 2020, 16:26
Atac în Germania. O maşină a intrat în mulţime: „Sunt morţi şi răniţi”
Atac în Germania. O maşină a intrat în mulţime

Atac în Germania. Poliția din orașul german Trier a anunțat pe Twitter că mai multe persoane au fost rănite după ce au fost lovite de o mașină, deși circulau pe o zonă destinată pietonilor, relatează Reuters.

UPDATE: Cel puţin patru persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite în incidentul rutier produs marţi după-amiază în orăşelul german Trier, anunţă autorităţile germane.

Potrivit bilanţului actual, au murit patru persoane. Altele au fost rănite, unele fiind în stare gravă„, a declarat marţi seară Roger Lewentz, ministrul de Interne din landul german Rheinland-Pfalz.

Citeşte şi: Germania cere închiderea staţiunilor de schi din cauza COVID-19. Angela Merkel: „Nu va fi prea uşor”

Câteva persoane sunt rănite, după ce au fost lovite de o mașină în zona pietonală în #Trier. Vă rugăm să evitați zona, poliția se află la fața locului împreună cu alte servicii de urgență”, a anunțat Poliția din Trier pe rețeaua de socializare.

Şoferul a fost reţinut„, a declarat primarul orăşelului Trier, Wolfram Leibe.

Citeşte şi: Coronavirus: Germania depăşeşte pragul de un milion de cazuri

Atac în Germania

Autorităţile încearcă să afle acum circumstanţele producerii incidentului. Deocamdată nu se știe dacă este vorba despre un accident sau o acțiune teroristă.

Sunt șocată. Mă aflam la șantier, în orașul Trier, și 10 minute mai târziu cineva a intrat cu mașina în oameni. Noi am fost exact acolo cu câteva minute înainte. Sunt morți și răniți”, a scris pe Twitter un utilizator.

Germania, noi măsuri pentru sărbători

Germania, noi măsuri pentru sărbători. Una dintre ele este limitarea numărului de participanţi la petrecerile de Crăciun şi Revelion la zece persoane provenite din mai multe gospodării. Copiii mai mici de 14 ani nu vor fi cu toate acestea luaţi în calcul în aplicarea acestor restricţii.

Restricţiile ar urma să fie în vigoare între 23 decembrie şi 1 ianuarie, propun landurile, care recomandă o plasare în carantină a participanţilor înainte şi după sărbători, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Guvernul federal şi ale landurilor vor discuta de asemenea cu comunităţile religioase pentru a lua măsuri pentru slujbele religioase, în scopul reducerii contactelor, potrivit textului, care recomandă totodată evitarea reuniunilor religioase ocazionate de evenimente speciale.