Atac în Spania. O mașină a intrat în mai mulţi turiști de la terase. Cel puţin 10 persoane sunt rănite

Atac în Spania. O maşină a intrat în mai multe persoane aflate la terase la Marbella. Cel puţin zece persoane au fost rănite, mai multe fiind spitalizate, anunţă presa spaniolă.

19 iul. 2021, 21:42
Atac în Spania. O mașină a intrat în mai mulţi turiști de la terase. Cel puţin 10 persoane sunt rănite
O mașină a intrat în mai mulţi turiști de la terase

Atac în Spania. Un purtător de cuvânt a Poliţiei a declarat, luni, că şoferul maşinii a fost arestat şi se investighează incidentul, potrivit USNews.

Atac în Spania

Imaginile publicate pe reţelele de socializare arată ambulanţele şi ofiţerii de poliţie care au intervenit pentru a oferi ajutor răniţilor, scrie Mediafax.ro.

Incidentul a avut loc după-amiaza, când zona era plină de clienţi care luau prânzul, a declarat Raúl Morote, a cărui familie deţine mai multe restaurante pe bulevardul popular. „Maşina mergea în zigzag şi spulbera totul”, a spus Morote.

Citeşte şi: Starea de urgenţă din 2020, declarată neconstituţională în Spania

Restricţii de circulaţie pe timp de noapte în Barcelona

Autorităţile spaniole au decis să reintroducă restricţiile de circulaţie pe timp de noapte în Barcelona şi în mai multe oraşe, după ce numărul cazurilor de covid a crescut enorm. Deşi Spania a intrat în zona roşie, Ambasada de la Bucureşti transmite că ţara este încă o destinaţie sigură.

Potrivit autorităţilor din Catalonia, este interzisă circulaţia ”între orele (locale) 1.00 (2.00, ora României) şi 6.00 (7.00, ora României), până la 23 iulie, în oraşele cu peste 5.000 de locuitori, în care incidenţa este mai mare de 400 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile”.

Oraşele şi satele încoinjurate parţial sau în totalitate de municipalităţi care îndeplinesc aceste criterii sunt, de asemenea, afectate de această interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, precizează Tribunalul Superior al Justiţiei din Catalonia în hotărâre.

Varianta indiană a scăpat de sub control în Catalonia. Potrivit ultimelor date oficiale publicate joi, nivelul ratei incidenţei în ultimele 14 zile a crescut la 1.107 cazuri la 100.000 de locuitori.
Situaţia este deosebit de alarmantă în rândul persoanelor celor mai tinere, care nu au fost eligibile să se vaccineze până de curând.