Atac informatic la Sony Pictures: Datele vedetelor au fost furate

Date şi informaţii personale ale vedetelor de la Hollywood au fost piratate din serverele companiei Sony Pictures, în urma unui atac informatic.

RomaniaTV.net
28 nov. 2014, 17:33

Sistemele informatice ale companiei Sony Pictures au fost piratate în data de 24 noiembrie, iar cei care au au pătruns în servere au publicat chiar şi liste cu fişiere întregi furate.

Astfel, vedete ca Angelina Jolie sau Cameron Diaz apar în listele piratate alături de numele altor actori şi actriţe. Publicaţia britanică The Times mai spune că printre fişierele furate de la Sony se află şi detalii despre parole, bugete şi protocoale de securitate.

Citeşte şi Apple investighează furtul a sute de poze nud cu vedete

Sony Pictures nu este însă singura victimă a piraţilor informatici. În septembrie apăreau fotografii personale ale mai multor vedete, care au fost publicate pe internet după ce piraţii informatici au obţinut acces ilegal la conturile iCloud ale vedetelor. Apple, care deţine serviciul iCloud, şi-a schimbat procedurile de autentificare pentru a îmbunătăţi securitatea sistemelor sale, iar FBI a anunţat că investighează atacurile.