Atac la o grădiniţă din China. Trei persoane au murit, iar şase au fost rănite

Un atac a avut loc la o grădiniţă din China, miercuri, care s-a soldat cu moartea a trei persoane rănirea altor şase, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.

03 aug. 2022, 12:11
Atac la o grădiniţă din China. Trei persoane au murit, iar şase au fost rănite
Atac la o grădiniţă din China

Atac la o grădiniţă din China. ”Un răufăcător care purta o şapcă şi o mască, înarmat, a intrat” la ora locală 10.22 (ora României) în această unitate din provincia Jiangxi, se arată în comunicatul poliţiei.

Poliţia susţine că suspectul în vârstă de 48 de ani a fugit şi este căutat în mod activ, scrie News.ro.

Citeşte şi: Nancy Pelosi e în drum spre Asia, China ameninţă că îi va ataca avionul dacă va merge în Taiwan. „Avem dreptul să-l alungăm sau să tragem în el”

Nancy Pelosi provoacă China

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, care a sosit marţi seară în Taiwan, a declarat miercuri că a venit cu intenţii paşnice în regiune, în contextul în care vizita sa a înfuriat Beijingul.

Nancy Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a sosit la Taipei la bordul unui avion militar american. Vizita sa, care nu fusese anunţată oficial, dar care a făcut obiectul unor speculaţii intense de câteva zile, a determinat imediat reacţii din partea Beijingului.

Venim ca prieteni în Taiwan, venim în pace în regiune”, a declarat Pelosi în cadrul unei întâlniri cu vicepreşedintele parlamentului taiwanez, Tsai Chi-chang.

Pelosi a mai declarat că Statele Unite nu îşi vor abandona angajamentele faţă de Taiwan, cu care a construit „un parteneriat înfloritor”. Ea a lăudat conducerea ţării, spunând că Tsai Ing-wen este „o femeie preşedinte într-una dintre cele mai libere societăţi din lume”.