Mamă şi fiică, înjunghiate mortal în Paris. Atacatorul a fost împuşcat de poliţişti. Atacul a fost iniţial revenidicat de ISIS

Un bărbat înarmat cu un cuţit a înjunghiat mortal două femei şi a rănit grav altă persoană, joi, la Trappes, în vestul Parisului. Ulterior, atacatorul a fost ucis prin împuşcare de către poliţişti. În urma verificărilor, autorităţile au stabilit că persoanele ucise sunt mama şi sora atacatorului. Oamenii legii încearcă acum să stabilească dacă atacul, revendicat imediat de Statul Islamic, este unul terorist sau doar o dramă familială. 

23 aug. 2018, 09:31
Mamă şi fiică, înjunghiate mortal în Paris. Atacatorul a fost împuşcat de poliţişti. Atacul a fost iniţial revenidicat de ISIS

UPDATE: Autorităţile franceze au confrmat că persoanele ucise în atacul cu cuţitul joi, la Trappes (Yvelines), sunt mama şi sora atacatorului, după cum a declarat o sursă apropiată anchetei pentru AFP.

UPDATE: Deşi Statul Islamic a revendicat atentatul imediat după producerea acestuia şi lichidarea suspectului, calificarea faptei lui ca fiind una teroristă este pusă la îndoială de autorităţile care au descoperit ulterior o altă pistă ce pare a fi aceea a unei tragedii de familie, deoarece cele două victime femei făceau parte din anturajul criminalului, au aflat sora şi mama individului, informează 7sur7.be.

UPDATE: Încă o persoană a decedat în atacul cu cuţit lansat de un islamist. Cel mai probabil este vorba despre una dintre cele două victime pe care le-a rănit.

UPDATE: Atentatul a fost revendicat de Statul Islamic

Agresorul înarmat cu un cuţit a înjunghiat trei persoane, între care una a murit şi două se află în stare gravă, au informat autorităţile pariziene.  

Înainte de atac, criminalul a strigat, în limba arabă, „Allahu akbar (Dumnezeu este mare). Forţele antiteroriste l-au lichidat. 

Atacul s-a produs pe strada Rue Camille-Claudel , ân jurul orei locale 10:00. 

Poliţia a confirmat că o operaţiune poliţienească este în curs de desfăşurare, în Trappes, iar forţele de securitate au înconjurat zona. 

Trappes este un oraş situat într-o zonă cosmopolită, la 30 de kilometri de Paris. O jumătate din populaţia acestui oraş în care trăiesc aproximativ 30.000 de locuitori sunt tineri sub 25 de ani.  

Criminalul s-a ascuns într-o locuinţă când a venit poliţia. Forţele de poliţie l-au împuşcat.