Atac lansat de avioane americane fără pilot în Pakistan: 18 morţi şi mai mulţi răniţi

Un atac lansat de drone (avioane fără pilot) americane asupra unei baze a insurgenţilor din nord-vestul Pakistanului, în apropiere de frontiera afgană, s-a soldat joi cu 18 morţi şi mai mulţi răniţi, potrivit unor oficiali locali.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 19:43
Atac lansat de avioane americane fără pilot în Pakistan: 18 morţi şi mai mulţi răniţi

„Dronele americane au lansat patru rachete asupra unei baze a combatanţilor”, a declarat pentru AFP Khushal Khan, un înalt oficial local. Potrivit lui, cele mai multe dintre victime sunt de naţionalitate afgană.

Atacul a fost confirmat şi de către un oficial din cadrul serviciilor de securitate.

Tirurile lansate au vizat o tabără a insurgenţilor din sectorul Baland Khel, la frontiera dintre districtul Orakzai şi Waziristanul de Nord, o zonă tribală pakistaneză considerată un bastion al unor facţiuni talibane şi al unor grupări aliate Al-Qaida, potrivit unui oficial din cadrul serviciilor de informaţii pakistaneze, care a cerut să-i fie păstrat anonimatul.

Este a doua operaţiune de acest gen efectuată în nord-vestul Pakistanului de la începutul săptămânii. Miercuri, tiruri lansate de drone au provocat moartea a cinci insurgenţi în Waziristanul de Nord.

În ultimii ani, atacurile lansate de drone reprezintă unul dintre principalele instrumente folosite de Washington în strategia sa militară mondială. Oficial, Pakistanul a criticat acest gen de atacuri ce au loc pe teritoriul său, dar, potrivit unor observatori, şi-a dat acordul tacit pentru acestea.