Atac sângeros într-un mall din Polonia. Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane în spate, o femeie a murit

Un bărbat a atacat persoane cu cuţitul, vineri, la un mall, în sud-estul Poloniei, omorând o persoană şi rănind alte şapte, conduse la spital, a anunţat poliţia, relatează The Associated Press.

RomaniaTV.net
20 oct. 2017, 16:50
Atac sângeros într-un mall din Polonia. Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane în spate, o femeie a murit

Un atac sângeros a avut loc vineri după-amiaza, într-un mall, în localitatea Stalowa Wola, a declarat pentru AP Andrzej Wierszyna, un purtător de cuvânt al poliţiei din localitate. Bărbatul, un polonez în vârstă de 27 de ani, a fost reţinut, a precizat Wierszyna.

Anna Klee din cadrul poliţiei a declarat pentru agenţia poloneză de ştiri PAP că arma este un cuţit.

O femeie în vârstă de 50 de ani a murit la spital, a precizat ea.

Suspectul „ataca persoane pe la spate, lovindu-le cu cuţitul”, a declarat Klee pentru PAP.

Opt persoane au fost spitalizate la Stalowa Wola, Tarnobrzeg şi Sandomierz, cele mai multe cu răni grave, a declarat Wierszyna.

Într-un incident separat, Poliţia din Varşovia interoga martori şi analiza imagini surprinse de camare de supraveghere stradale, după ce un bărbat s-a autoincendiat în faţa Palatului Culturii, centrul capitalei poloneze.

Bărbatul a fost internat în stare gravă la un spital, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al poliţiei, Robert Koniuszy.

El este originar din afara Varşoviei, a precizat sursa citată.

Poliţia adună probe pentru a stabili motivul acestui gest.

Portalul de ştiri Wyborcza.pl scrie că bărbatul a distribuit manifeste în semn de protest faţă de politicile Guvernului conservator PiS înainte să-şi dea foc, joi.

Potrivit portalului, bărbatul protesta prin aceste manifeste faţă de ostilitatea Guvernului faţă de migranţi şi faţă de eforturile Executivului de a prelua controlul asupra sistemului judiciar.

El avea de asemenea o scrisoare în care acuză Partidul Lege şi Justiţie (PiS) că va fi vinovat de moartea sa, scrie Wyborcza.pl.

El primea tratament împotriva unei depresii, potrivit postului polonez de radio RMF FM.