Atac TERORIST al Fraţilor Musulmani la Cairo. Cel puţin şase morţi şi 15 răniţi. Explozia s-a produs în zona turistică

O bombă a explodat, joi, într-o suburbie a capitalei egiptene, în apropiere de drumul care duce către piramidele din Giza. Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa, între care şi doi poliţişti.

21 ian. 2016, 19:31

Update 21:55 Poliţia egipteană a percheziţionat mai multe locuinţe din zona turistică, ca măsură preventivă

Update 21:39 Şase persoane au fost ucise, între care trei poliţişti egipteni şi ceilalţi civili, precum şi două persoane neidentificate încă. 15 persoane sunt rănite.

Update 21:37 Bomba a explodat în timpul unui raid al poliţiei egiptene în zona turistică, într-un apartament în care militanţii pregăteau dispozitive explozive.


Update 21:35 Gruparea militanţilor Fraţii Musulmani este responsabilă de atentatul cu bombă

Serviciile de securitate egiptene au informat că o bombă a explodat într-un cartier mărginaş care se află în apropierea drumului care duce către faimoasele piramide din Giza.

Deocamdată nu există informaţii complete despre explozia bombei şi nici despre victimele acesteia, între care se numără şi doi poliţişti.

Se ştie însă că jihadiştii şi-au intensificat atentatele teroriste şi atacurile în Egipt după îndepărtarea de la putere a preşedintelui Mubarak.

Explozia bombei s-a produs cu patru zile înainte de împlinirea a 5 ani de la revoltele din Egipt care au degenerat într-un război civil şi au dus la răsturnarea regimului generalului Hosni Mubarak.