Atac terorist cu toporul, în Suedia. Opt persoane au fost rănite, suspectul a fost împuşcat de poliţie

Opt persoane au fost rănite, între care două se află în stare gravă, miercuri, în sudul Suediei într-un presupus atac terorist comis cu armă albă, a anunţat poliţia locală.

03 mart. 2021, 22:20
Atac terorist cu toporul, în Suedia. Opt persoane au fost rănite, suspectul a fost împuşcat de poliţie

Presupusul terorist, un bărbat în vârstă de 20 de ani, a fost rănit la picior de poliţie şi arestat miercuri după-amiaza în Vetlanda, un mic oraş din sudul ţării, potrivit autorităţilor. Iniţial, autorităţile au primit informaţii miercuri după-amiază că mai multe persoane au fost atacate cu un topor în apropiere de Bangårdsgatan, anunţă Daily Mail.

Primele echipaje au ajuns acolo în zece minute. Acestea au constatat că opt persoane au fost rănite. Suspectul a fost împuşcat de Poliţie şi în prezent este arestat. „Tânărul este rănit, dar starea lui nu este clară„, a afirmat Poliţia, menţionând că acesta a fost dus cu ambulanţa la spital. La început, poliţiştii au suspectat că este vorba de o tentativă de crimă, dar au confirmat că acum cazul este clasificat ca fiind „posibil atac terorist”.

Citeşte şi Atac terorist revendicat de Stat Islamic. Trei jurnaliste au fost asasinate. Lupte grele şi în Myanmar

Poliţia are situaţia sub control în Vetlanda, cea a fost urgent a trecut şi ne concentrăm pe investigaţie„, au transmis autorităţile. „Nu există indicii că ar mai exista un alt atacator în acest incident„.

Poliţia a adăugat că a ţinut legătura cu cele opt perosane rănite şi că până acum nimeni nu a murit. O anchetă a fost deschisă cu privire la felul în care poliţiştii au intervenit. „Fiind o investigaţie în curs, nu vom da detalii despre arestare şi despre faptul că agenţii au deschis focul„, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Citeşte şi Atentate teroriste în cascadă, sunt cel puţin 20 de morţi


loading...
Partenerii noștri