Atac terorist in Egipt. Trei politişti au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi

Surse de securitate au vorbit despre un "atac terorist", primul de acest gen într-un oraş din Egipt în aproape trei ani, cu excepţia Peninsulei Sinai, unde acţionează grupări jihadiste.

30 dec. 2022, 23:56
Atac terorist in Egipt. Trei politişti au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi

Atac terorist in Egipt. Doi bărbaţi înarmaţi au coborât din două maşini care s-au apropiat de barajul rutier instalat într-o zona rezidenţială din Ismadliya (nord-est) şi au început să tragă cu arme automate asupra poliţiştilor, au adăugat sursele citate. Trei poliţişti au fost ucişi şi patru răniţi, între care un ofiţer.

În ultimii ani, atacurile împotriva forţelor de securitate şi a oficialilor de stat s-au intensificat în Peninsula Sinai (est), unde o insurgenţă jihadistă este acum în declin.

Revelion în buncăr în Ucraina. Atac masiv cu drone la Kiev, sună din nou sirenele de război

Doi suspecţi de terorism, care voiau „să arunce totul în aer”, au fost arestaţi în gara Montparnasse din Paris

Doi suspecţi care aveau asupra lor nouă butelii de gaz au fost arestaţi vineri în gara Montparnasse, la Paris, sub suspiciunea de terorism, a declarat o sursă bine informată pentru „Le Figaro”.

Eric, un francez în vârstă de 51 de ani, şi Abdelwahed, un libian în vârstă de 29 de ani, au fost reţinuţi în jurul orei locale 7.45, în timp ce strigau că vor să arunce totul în aer. Au fost duşi la secţia de poliţie, unde au repetat aceleaşi ameninţări.

În geanta lor, poliţiştii au descoperit cele nouă butelii de gaz, toate pline, dar descrise ca fiind „inofensive”. Cei doi suspecţi nu aveau asupra lor niciun sistem de aprindere.

Secretarul general al NATO avertizează că Putin nu a renunţat la obiectivul de a controla Ucraina: „Sprijinul militar este cea mai rapidă cale către pace”

Aceştia au fost reţinuţi în cadrul unei proceduri deschise pentru „apologia terorismului”. Totuşi, ca măsură de precauţie, în gară a fost efectuat un control de securitate discret, la care au participat inclusiv geniştii de la laboratorul central al Prefecturii poliţiei. Potrivit informaţiilor „Le Figaro”, ministrul de interne, Gérald Darmanin, i-a cerut şefului poliţiei, Laurent Nuñez, să întărească fără întârziere securitatea în toate gările.

În septembrie 2016, un comando de femei islamiste a fost neutralizat după ce a încercat să arunce în aer un Peugeot 607 încărcat cu butelii de gaz în apropiere de Catedrala Notre-Dame din Paris. Ancheta a stabilit că fanaticele, descrise ca adepte ale ideologiei promovate de organizaţia teroristă Stat Islamic, fuseseră coordonate de la distanţă din Siria.