Atac terorist în Ierusalim. 14 persoane au fost rănite, dintre care un tânăr de 20 de ani se află în stare gravă

Un atac terorist a avut loc în Israel, iar 14 persoane au fost rănite. O maşină a intrat în mulţime în centrul Ierusalimului, au anunțat reprezentanți ai Poliției, care susțin că incidentul este, cel mai probabil, un atac palestinian, informează Reuters.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 07:57
Atac terorist în Ierusalim. 14 persoane au fost rănite, dintre care un tânăr de 20 de ani se află în stare gravă

Poliţia din Israel a deschis o anchetă pentru atac terorist după ce 14 persoane au fost rănite, între care una grav, când o maşină a intrat în mulţime în plin centrul Ierusalimului, în noaptea de miercuri spre joi, au anunţat autorităţile israeliene citate de AFP şi Reuters. În oraşul Jenin din Cisiordania, un palestinian a fost ucis şi alţi şapte răniţi în ciocniri cu armata israeliană.

Din primele informaţii, militarii stăteau pe trotuar, când maşina a trecut cu viteză mare şi i-a lovit. Nu este cunoscut dacă militarii au avut timp să tragă asupra autoturismului, care a plecat în viteză.

Potrivit acelorași surse, șoferul autoturismului a fugit de la locul faptei. Mașina a fost găsită ulterior abandonată aproape de Betleem. „Incidentul este tratat ca fiind un atac terorist”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Poliției.

Reprezentanții serviciului de ambulanță Magen David Adom au informat că unul dintre militari, în vârstă de 20 de ani, este în stare gravă. Restul au fost răniţi uşor şi au fost transportaţi la spital.

Incidentul survine la puţin peste o săptămână după anunţarea de către preşedintele american Donald Trump a unui proiect pentru Orientul Mijlociu ce prevede în special ca Ierusalimul să devină capitala ‘indivizibilă’ a Israelului.

Ulterior, rachete şi obuze de mortier au fost trase şi baloane explozive au fost lansate aproape zilnic din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian, ducând la riposte ale armatei israeliene. Palestinienii resping categoric planul american, pe care îl consideră mult favorabil Israelului.