Atac terorist în Ierusalim. Un copil şi încă o persoană şi-au pierdut viaţa VIDEO

Două persoane, printre care un copil, au fost ucise și mai multe rănite după ce un șofer a intrat cu mașina în mulțimea dintr-o stație de autobuz de la periferia Ierusalimului. Premierul Benjamin Netanyahu a descris incidentul ca fiind un atac terorist și a ordonat întărirea forțelor de securitate

10 feb. 2023, 16:39
Atac terorist în Ierusalim. Un copil şi încă o persoană şi-au pierdut viaţa VIDEO

Agenţia de presă israeliană TPS a relatat că în acest atac şi-a pierdut viaţa un băiat în vârstă de şase ani, în timp ce potrivit AFP victimele sunt un tânăr de 20 de ani şi un copil de opt ani.

În atac au fost rănite alte cinci persoane, dintre care două sunt în stare gravă. Tragedia s-a produs la Ramot, un cartier de colonişti evrei din Ierusalimul de Est. La locul incidentului a fost trimis un elicopter pentru supravegherea intervenţiei poliţiei şi a echipelor de salvare.

Este vorba despre un „atentat terorist cu o maşină-berbec”, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene. El a precizat că „suspectul a fost neutralizat”.

Un medic voluntar al serviciului de ambulanță United Hatzalah, Ariel Ben-David, a declarat pentru Radio Armata: „Toată lumea era întinsă, în stare foarte proastă. Spre regretul nostru, un copil nu a supraviețuit”.

Poliția a declarat că șoferul a fost „neutralizat”, dar nu a fost confirmat imediat că acesta a fost ucis.

Citeşte şi: Mărturiile îngrozitoare ale unei românce aflate în Turcia. „Nu am veşti de la o prietenă care are familia sub ruine: doi copii, mamă, tată şi fratele”

Un martor a declarat pentru Channel 12 din Israel că un civil înarmat l-a împușcat pe atacator înainte de sosirea unui ofițer de poliție care a tras și el în mașină.

Imaginile care au circulat pe rețelele de socializare arată o mașină albastră care s-a izbit de un stâlp în fața stației de autobuz din zona Ramot, o parte a Ierusalimului care a fost anexată de Israel după războiul din 1967 din Orientul Mijlociu.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a descris incidentul drept un atac terorist şi a ordonat consolidarea forţelor de securitate şi operarea de arestări în rândul apropiaţilor suspectului.

Incidentul a avut loc într-o perioadă tensionată, după un atac comis în ianuarie în care un palestinian înarmat a împuşcat şapte persoane în apropierea unei sinagogi.

Citeşte şi: Două surori adolescente, salvate după 101 ore de la cutremurul puternic din Turcia și Siria