Atac terorist în Ierusalim. Un individ a intrat cu mașina în mulțime. Sunt cel puțin opt victime

Atac terorist la Ierusalim. Cel puțin opt persoane au fost rănite, iar una e în stare critică, după ce o mașină a intrat în mulțime, luni după-amiază, în Ierusalim.

24 apr. 2023, 22:28
Atac terorist în Ierusalim. Un individ a intrat cu mașina în mulțime. Sunt cel puțin opt victime

Un bărbat a intrat cu mașina în trecători, luni după-amiază, în Ierusalim. Potrivit autorităților, ar fi vorba de un atac terorist.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de piața comericală Mahane Yehuda din Ierusalim. Bărbatul care conducea un autoturism a lovit, aparent intenţionat, mai mulţi pietoni, la intersecţia străzilor Agrippas şi Ki’ach.

Citește și Doi morți și 10 răniți după un incendiu izbucnit într-un restaurant din Madrid

Cel puțin opt persoane au fost rănite în urma atacului terorist, iar una este în stare critică.

Autorul atacului e un palestinian de peste 30 de ani, rezident în Ierusalimul de Est, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de intervenție.

Individul, care conform autorităţilor israeliene ar fi avut probleme psihice, a fost împuşcat mortal de un cetăţean israelian. La locul atentatului au intervenit numeroase echipaje de poliţie şi ambulanţe.

Citește și Un autocar cu pasageri a explodat după ce a luat foc din mers, în Italia

Atac terorist în Ierusalim. Un copil şi încă o persoană şi-au pierdut viaţa

Un alt atac terorist a avut loc la Ierusalim în luna februarie a acestui an. Două persoane, printre care un copil, au fost ucise și mai multe au fost rănite, după ce un șofer a intrat cu mașina în mulțimea dintr-o stație de autobuz de la periferia Ierusalimului. Premierul Benjamin Netanyahu a descris incidentul ca fiind un atac terorist și a ordonat întărirea forțelor de securitate.

Agenţia de presă israeliană TPS a relatat că în acest atac şi-a pierdut viaţa un băiat în vârstă de şase ani, în timp ce potrivit AFP victimele sunt un tânăr de 20 de ani şi un copil de opt ani.

În atac au fost rănite alte cinci persoane, dintre care două sunt în stare gravă. Tragedia s-a produs la Ramot, un cartier de colonişti evrei din Ierusalimul de Est. La locul incidentului a fost trimis un elicopter pentru supravegherea intervenţiei poliţiei şi a echipelor de salvare.

Este vorba despre un „atentat terorist cu o maşină-berbec”, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene. El a precizat că „suspectul a fost neutralizat”.

Un medic voluntar al serviciului de ambulanță United Hatzalah, Ariel Ben-David, a declarat pentru Radio Armata: „Toată lumea era întinsă, în stare foarte proastă. Spre regretul nostru, un copil nu a supraviețuit”.

Poliția a declarat că șoferul a fost „neutralizat”, dar nu a fost confirmat imediat că acesta a fost ucis.