Atac „terorist” la infrastructurile petroliere şi de gaze naturale

Un atac ”terorist” a vizat trei infrastructuri petroliere şi de gaze naturale în provincia Homs, în centrul Siriei, a anunţat sâmbătă Ministerul sirian al Petrolului şi bogăţiilor minerale, fără să precizeze originea şi circumstanţele acestuia.

21 dec. 2019, 10:53
Atac „terorist” la infrastructurile petroliere şi de gaze naturale

Trei instalaţii petroliere şi de gaze din Siria, vizate de un atac ”terorist”, anunţă Guvernul. Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, a evocat un atac cu drone.

Ministerul anunţă pe Facebook ”un atac terorist sistematic şi simultan vizând trei instalaţii petroliere”, inclusiv Rafinăria Homs, situată în oraşul cu acelaşi nume, o uzină de producere de gaze naturale în sudul provinciei şi o staţie de distribuţie în deşert (badiya), în est.

Atacul, comis sâmbătă dimineaţa, a ”cauzat pagube în anumite unităţi de producţie”, adaugă ministerul, anunţând că echipe de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiile, iar lucrări de reparaţii au început în instalaţiile avariate.

Televiziunea siriană de stat a difuzat imagini în care apar pompieri intervenind să stingă focul în instalaţii.

Directorul SOHR Rami Abdel Rahman a declarat pentru AFP că grparea Statul Islamic (SI) ar putea să se afle la originea atacului.

Cu câteva ore mai înainte, combatanţi SI au luat cu asalt o poziţie a forţelor regimului sirian într-o staţie de distribuţie a gazelor naturale în estul Homs, în care 13 membri ai forţelor siriene şi patru civili care lucrau în instalaţie au fost ucişi, potrivit SOHR.

Învins teritorial în martie, SI continuă să comită atacuri în Siria, vizând uneori infrastructuri petroliere.


loading...