ATAC TERORIST la Paris. Reacţia MAE după ATENTATUL din redacţia Charlie Hebdo

ATAC TERORIST PARIS. Ministerul român al Afacerilor Externe a reacţionat, miercuri, la tragedia de la Paris, unde 12 oameni au murit şi alţi şapte au fost răniţi în urma unui atac armat în redacţia publicaţiei Charlie Hebdo.

07 ian. 2015, 13:29
ATAC TERORIST la Paris. Reacţia MAE după ATENTATUL din redacţia Charlie Hebdo

Trei bărbaţi mascaţi, înarmaţi cu puşti Kalashnikov au pătrus, cu puţin înainte de ora prânzului, în redacţia săptămânalului Charlie Hebdo şi au deschis focul asupra jurnaliştilor, aflaţi, spun unele surse, chiar în timpul unei şedinţe. 12 persoane au murit şi alte şapte sunt rănite, numărul decedaţilor fiind posibil să mai crească.

Ministerul român al Afacerilor Externe a postat pe Twitter un mesaj de solidaritate: „Cuvintele pălesc în faţa ororii atacului din redacţia #CHARLE_HEBDO. Suntem solidari cu victimele şi cu familiile lor”.

ATAC ARMAT la redacţia Charlie Hebdo. Ce a apărut pe pagina de Twitter a publicaţiei la o oră după ATENTAT

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a transmis şi el o declaraţie referitare la atacul terorist de la Paris.

„Îmi exprim șocul și profunda indignare față de atacul terorist fără precedent care a avut loc astăzi la sediul publicației «Charlie Hebdo» din Paris. Acest act de o gravitate extremă împotriva reprezentanţilor presei reprezintă un atac la însăși esența democrației și a valorilor și libertăților fundamentale. Condamnăm în cei mai categorici termeni acest act terorist, care reprezintă un atac de o laşitate revoltătoare la adresa presei şi a lumii civilizate. România va continua, alături de partenerii europeni, să sprijine lupta împotriva terorismului sub toate formele sale de manifestare. Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor. Suntem alături de întregul popor francez prieten, greu încercat în aceste momente tragice”, se arată în comunicatul MAE.

ATENTAT la redacţia CHARLIE HEBDO. PRIMELE IMAGINI cu atacatorii VIDEO

Pe Twitter, şeful Diplomaţiei române a scris că atentatul de la Paris reprezintă „un atac laş asupra presei li lumii civilizate”.

Atacatorii au deschis focul în redacţia Charlie Hebdo, iar la ieşire au împuşcat şi doi poliţişti. Printre morţi se numără, de asemenea, caricaturişti ai publicaţiei, dar şi redactorul-şef. Din primele informaţii, atacatorii ar fi membri sau adepţi ai grupării Statul Islamic. Cei doi au fost filmaţi de o camere de supraveghere, dar şi de mai mulţi martori.