ATAC TERORIST la un restaurant, în Somalia. 19 oameni, între care femei şi copii, au murit PE LOC

Cel puțin 19 morți într-un atac asupra unui restaurant din capitala somaleză Mogadiscio. Atentatul a fost revendicat de către rebelii islamiști shebab.

RomaniaTV.net
22 ian. 2016, 09:47
ATAC TERORIST la un restaurant, în Somalia. 19 oameni, între care femei şi copii, au murit PE LOC

Printre victimele atacului de la restaurantul situat pe malul mării se numără şi femei şi copii, potrivit poliţiei somaleze, care a calificat acţunea drept una „barbară şi brutală”.

După o explozie violentă, persoane înarmate au dat buzna în restaurant. „Voiau să omoare mai mulți civili, dar forțele de securitate au salvat majoritatea persoanelor”, a adăugat același reprezentant al poliției somaleze.

Rebelii shebab, afiliați rețelei Al-Qaida, au revendicat atacul în care patru dintre indivizii înarmați au fost uciși, iar unul dintre ei a fost capturat de către forțele de ordine.

„Luptători mujahedini au vizat plaja Lido”, au declarat rebelii shebab la Radio-Andalus, antena islamiștilor, calificând atacul drept o „operațiune majoră împotriva inamicilor lui Allah”.

În cartierul de lângă plaja Lido din Mogadiscio sunt mai multe restaurante, inclusiv unități de lux, unde se opresc oameni de afaceri și somalezi din diasporă.

Rebelii shebab, alungați de la jumătatea anului 2011 din Mogadiscio, apoi în principalele lor bastioane din centrul și sudul Somaliei, controlează în continuare vaste zone rurale, unde desfășoară operațiuni de gherilă și comit atentate sinucigașe.

Uneori, ei comit atacuri și în capitala somaleză împotriva simbolurilor guvernului fragil sau împotriva forței militare a Uniunii Africane în Somalia (AMISOM), care sprijină autoritățile.